Rusya'dan Doğu Akdeniz açıklaması! Endişe duyuyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ve NATO'nun Doğu Akdeniz'deki askeri varlıklarını artırmasından endişe duyduklarını söyledi.

Rusya'dan Doğu Akdeniz açıklaması! Endişe duyuyoruz
Rusya'dan Doğu Akdeniz açıklaması! Endişe duyuyoruz
GİRİŞ 06.11.2019 16:09 GÜNCELLEME 06.11.2019 16:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'la Moskova'daki görüşmelerinin ardından düzenledikleri basın toplantısında konuşan Lavrov, "Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerden genel itibarıyla endişeliyiz. Buna, ABD ve NATO'nun açıkça Rusya karşıtı bir eğilimle bölgedeki askeri varlıklarını artırmaya yönelik eylemleri de dahil" dedi.

Lavrov, bu bağlamda bölge ülkelerinin doğrudan NATO disiplinini esas almak yerine öncelikle kendi ulusal güvenlik çıkarlarına, Rusya da dahil tüm partnerlerle ilişkilerini geliştirme konusundaki meşru hedeflerine odaklanan bir tutum geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR 3
  • Numan 4 yıl önce Şikayet Et
    Tam zamani.... turkiye rusya cin pakistan iran katar azerbaycan hep birlikte akdenizde tatbikat yapmalidir.. ve dunyaya bir ultimaton olmalidir.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir sen eksiktin, sana ne oluyor, ne alakan var, yürü git işine
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    bu konuda Rusya sonuna kadar arkamizda. Zaten bunlarin hedefi Avrupayi Rus gazindan bahimsiz hale getirmek. Bunun icinde Israel, Güney Kibris, Yunanistan boru hattini insaa etmek istiyorlar. Bu baypass operasyonunu önleyebilecek tek ülke Türkiye. Bu nedenle hem Kibrista hemde Libyada istediklerimizi elde edecegiz. Libya da , Suriye de oldugu gibi Rusya ve Türkiye karsi karsi geliyor gibi gözüksede aslinda burada iki Devlet bölgeyi paylasiyor olmus olacak. Ne Mutlu Türküm diyene
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...