Gökten düştü, köpek zannedildi, dingo olduğu ortaya çıktı

Avustralya'da bir evin bahçesinde yaralı halde bulunan ve köpek yavrusu zannedilen hayvanın yapılan inceleme sonucu az rastlanan bir safkan dingo olduğu anlaşıldı.

Gökten düştü, köpek zannedildi, dingo olduğu ortaya çıktı
Gökten düştü, köpek zannedildi, dingo olduğu ortaya çıktı
GİRİŞ 07.11.2019 09:47 GÜNCELLEME 07.11.2019 09:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dingolar Avustralya'da evcil olmayan ve vahşi doğada yaşayan bir tür köpek cinsi. Ağustos ayında ülkenin güneyindeki Victoria şehrinde bulunan ve Wandi adı verilen yavru dingo görüntüsü itibariyle önce köpek zannedildi. Sırtında yırtıcı kuşların pençe izleri bulunan ve bir evin bahçesine düşen Wandi'ye tedavisi bittikten sonra yetkililer tarafından DNA testi yapıldı. Test sonucu Wandi'nin safkan bir dingo olduğu anlaşıldı.

 

Avustralya Dingo Derneği Başkanı Lyn Watson, Wandi'nin yırtıcı bir kuş sürüsünün saldırına uğradığını düşündüklerini, tedavisinin bitmesinin ardından belli bir süre bakım altındaki diğer 40 dingonun yanında yaşayacağını belirtti. Küçük dingo yavrusunun yaralı haliyle bulunduğu bahçeye giremeyeceği, bu sebeple yırtıcı kuşların onu havada uçarken düşürdüğü sanılıyor.

Zoologlar ilk kez böyle bir türe rastladı

 

Zoologlar (hayvan bilimci) ilk kez bu tarz bir dış görünüşe sahip bir dingoya rastladıklarını, vahşi olarak kabul edilen bazı türlerin bu gelişmeden sonra yeniden sınıflandırılabileceğini belirtiyor. Bu sayede, hükümetin sayıları gittikçe artan yabani kanguru, vahşi kedi ve dingo türlerinin avlanmasıyla ilgili kanunlarda değişikliğe gidebileceği belirtiliyor.

Avustralya'da sadece bu kıtaya özgü onlarca vahşi memeli hayvan türü bulunuyor. Bunlar arasında koala, kanguru, yalıçapkını (Kookaburra), emu (Avustralya Deve Kuşu), Tasmanya canavarı, dingo ve valabi (Wallaby) en çok bilinen türler arasında yer alıyor.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 4
  • Hayret 4 yıl önce Şikayet Et
    sebeple yırtıcı kuşların onu havada uçarken düşürdüğü sanılıyor. Şimdi bu hayvan uçuyor mu yırtıcı bir kuşun avı mı
    Cevapla
  • hurşit 4 yıl önce Şikayet Et
    Dingo'mu...Biz onları ahırlarından tanırız giren çıkanın haddi hesabı belli değil velhasıl kelam toplumumuza yabancı bir hayvan değil.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhtemelen sırtında pençe izi olduğuna göre ve gökten düştüğü zannedilen hayvan bir kartal yada yırtıcı bir kuş tarafından kaybedilmiş bir av. Çok şanslıymışki yırtıcı kuş onu düşürmüş.
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bravo Ali kardeşim sen o kahvehane köşelerinde harcamıyorsun resmen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu