ABD Ermeni tasarısını kabul etmişti! Trump tepki ile karşıladı

Trump yönetimi, Kongre'den geçen Ermeni tasarısına karşı çıkıyor. ABD hükümeti, bu tarz hamlelerin NATO müttefikiyle ilişkileri daha zorlaştıracağını düşünüyor.

ABD Ermeni tasarısını kabul etmişti! Trump tepki ile karşıladı
ABD Ermeni tasarısını kabul etmişti! Trump tepki ile karşıladı
GİRİŞ 07.11.2019 12:35 GÜNCELLEME 07.11.2019 12:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bloomberg'de yayınlanan habere göre, ABD Kongresi'nden geçen Ermeni tasarısı ABD Dışişleri Bakanlığı ve Donald Trump tarafından tepki ile karşılandı. Adı açıklanmayan ABD'li yetkililer, Trump'ın tasarıyı veto edip etmeyeceğine ilişkin ise bilgi vermedi.

ABD'li yetkili, "Ermeni tasarısının" talihsiz bir zamanlamasının olduğunu söyledi. Trump ve Beyaz Saray, Ermenilerin soykırım iddialarına eski ABD yönetimleri gibi temkinli yaklaşıyordu.

Ermenistan'ın iddialarının kabul edilmesinin Türkiye ile ilişkileri bozacağı endişesiyle ABD yönetimleri anma günlerinde "soykırım" yerine "büyük felaket" ifadesini tercih ediyordu.

YORUMLAR 2
  • Abdülhamit Han 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kararı ermenilere vize ve kaçak 200.000 ermeninin sınırdışı ve deport edilmesi olarak cevap versek iyi olur
    Cevapla
  • Tanerr 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd her yıl ermeni meselesini koz olarak kullanıyordu o kozu kaybettiler. Artık Türkiyeyi sıkıştıracak kozları kalmadı. Bizde abdye karşı abdnin yaptığı soy kırımları tek tek kabul edelim anma günleri düzenliyelim ders kitaplarına ekleyelim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma
İspanya, Filistin'i tanıyacaklarını 3 ülkenin liderlerine iletti