Diyarbakır annelerine büyük sürpriz! Türkiye'ye geldi, ilk kez konuştu

Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan anneler hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Çek üyesi Tomas Zdechovsky, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma umuduyla HDP İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül'de başlattıkları oturma eylemini sürdüren "Diyarbakır annelerini" ziyaret edecek. AP, Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerin milletvekillerinin oluşturduğu meclistir.

GİRİŞ 07.11.2019 14:25 GÜNCELLEME 08.11.2019 09:00
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

3 Eylül 2019 tarihinde, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önünde anneler, terör örgütü PKK/YPG tarafından dağa kaçırılan çocuklarının geri gönderilmesi için "evlat nöbeti" başlatmıştı.

 

Annelerin evlat nöbeti ile ilgili bugün bir son dakika gelişmesi yaşandı. Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerin milletvekillerinin oluşturduğu Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Çek üyesi Tomas Zdechovsky'nin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma umuduyla HDP önünde eylem başlatan "Diyarbakır annelerini" ziyaret edeceği açıklandı.

BAZI TEMALAR İÇİN TÜRKİYE'YE GELDİ

Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin edindiği bilgiye göre, AP üyesi ve AP İstihdam ve Sosyal İşler Komisyonu Başkan Yardımcısı Zdechovsky, bazı temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.

DİYARBAKIR ANNELERİNİ DE ZİYARET EDECEK

Ziyaretleri kapsamında bugün Diyarbakır'a giden Zdechovsky, saat 14.00'de, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak il başkanlığının önünde oturma eylemi yapan "Diyarbakır annelerini" ziyaret edecek.

Diyarbakır Annelerinin evlat nöbeti...

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar gelirler asıl görüşmeyi hdp pkk lilerle yaparlar onlara yeni ümidler veriller avrupa türkiye ye düşman olan herkesi sever huyları kurusun kanları bozuk
    Cevapla
  • Ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Anneleri evlerine dönmeleri icin iknaya geldi heralde...
    Cevapla
  • süleyman bülbül 4 yıl önce Şikayet Et
    Kafirden dost olmaaaaaz.
    Cevapla
  • Aytuğ 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP. iyi.parti liler ve imamoğlu o annelerin yanına gidemez giderlerse hep ile gizli ittifakları bozulur .ve hep millet vekilinin dediği gibi pkk gönül verenlerden ve pkk destekçilerinden oy alamazlar.bu korku var onlarda.ve bu korkudan dolayı pkk dan ve destekçilerinden oy alan ve bekleyen ler de pkk dır bu kadar net doğrumu?
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Acaba olayı yanlış mı anladı da geliyor. Çünkü Avrupa'dan kimse ülkemizin yanında olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar