Merkel: Türkiye'nin de kendi meşru güvenlik gerekçeleri var

Almanya Başbakanı Merkel, Stoltenberg Barış Pınarı Harekatı ile ilgili "Suriyeli birçok mülteciyi kabul eden Türkiye'nin kendi meşru güvenlik gerekçeleri mevcut." dedi.

Merkel: Türkiye'nin de kendi meşru güvenlik gerekçeleri var
Merkel: Türkiye'nin de kendi meşru güvenlik gerekçeleri var
GİRİŞ 08.11.2019 06:46 GÜNCELLEME 08.11.2019 06:50
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Berlin'de ortak basın toplantısı düzenledi.

 

 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ''NATO'da beyin ölümü gerçekleşti'' sözlerini keskin ifadeler olarak niteleyen ve bu çıkışı gerekli de görmediğini belirten Merkel, ''Bu bakış açısı benim bakış açım değil.'' diye konuştu.

Merkel, Avrupa'nın kendi kaderini kendi eline alması gerektiğini hep ifade ettiğini ancak NATO'nun kendileri için pazarlık konusu yapılamayacağını vurguladı.

 

 

Stoltenberg ile Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı da konuştuklarını dile getiren Merkel, Suriye'nin kuzeyinde yaşananlardan endişe ettiklerini belirterek, ''Harekatın uluslararası hukuka tümüyle uygun olduğu konusunda çekincelerimiz var ancak Suriyeli birçok mülteciyi kabul eden Türkiye'nin de kendi meşru güvenlik gerekçeleri mevcut.Ne olursa olsun iletişimde kalmak önemli.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 17
  • Erhan 4 yıl önce Şikayet Et
    NATO Türkiye ye karşı sorumluluğunu yerine getirmiyor NATO müttefiki olan ülkelernato üyesi olan Türkiye’ye karşı teröristleri meşrulaştırıyor artık NATO’nun bu tavrını Türkiye sorgulamalı gerekirse NATO dan güvensizlik duyulduğu için ayrılmalıyız Avrupa NATO’ya alternatif bir askeri paktı kurma planları yapıyor
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu mülteci korkusu olmasa ne yaparlar bilmem...
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Merkel Çekincelerin nasıl gider acaba Almanya terörist lerin toplanma alanı olmuş, Aşırı sağcılar, Aşırı solcular,Ülkesine ihanet edenlerin yuvaları olmuş, siz bir gelip göçmenlerin kampını bir görsen bütün düşüncelerin değişecek umarım.
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin adınız medeni ve insan hakları ama ciğeriniz kokuşmuş. Dönün bakın geçmiş tarihinize ve şimdi yaptıklarınıza. Çok şükür biz ne insanı katlettik nede doğayı. Hiç bir ülke batı kadar dünyaya ve dünyalıya zarar vermedi. İnsanları köleleştirdiniz katlettiniz. Doğanyı mafettiniz. Yok atom bombası yok nükleer denemeleri her yer radyasyon. her tarla hibrit tohum. daha çok pisliğiniz varda karakter sayısı yetmez.
    Cevapla
  • Yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek Avrupayı anlatmışsın. Insanlar artık Avrupa güzellemesini bırakıp doğruları konuşsun. Avrupa öyke medeni ve demokratik falan da değil, bunlar onların bize empoze ettikleri yani düzmece olan hikayeleri.
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Meşrutiyetimizi firavun zihniyetlerine sorgulatmayız. Siz önce karanlık ve çirkin katliam ve soykırımla dolu tarihinizden utanın. Çok şükür binlerce yıl hüküm süren Müslüman Türk devletleri hiçbir katliam ve soykırım yapmamıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
IMF'den Türkiye açıklaması