Rus savaş uçakları bombaladı! Ölüler var

Suriye'de Rusya'ya ait savaş uçaklarının, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki sivil yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında 5 sivil yaşamını yitirdi.

Rus savaş uçakları bombaladı! Ölüler var
Rus savaş uçakları bombaladı! Ölüler var
GİRİŞ 08.11.2019 11:53 GÜNCELLEME 08.11.2019 13:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus savaş uçakları İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki Kefrenbil ilçesi ile Rami, Cibala, Maarşimşan köylerine gece saatlerinden itibaren saldırı düzenliyor. 

 

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) yetkililerinden alınan bilgiye göre, saldırılarda Rami köyünde 3, Maarşimşan 2 olmak üzere 5 sivil hayatını kaybetti. 

Son bir haftadaki hava saldırılarında ölü sayısı 25'i geçti

 

Rusya ve Esed rejimine ait savaş uçaklarının son bir haftada, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki içerisindeki yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında ölü sayısı 25'i geçti.

Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, rejim ve Rusya'nın saldırılarında bin 300'den fazla sivil öldü. 

Saldırıların yoğun olduğu yerlerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son bir yılda bir milyonu aştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • essed indirilmeli 4 yıl önce Şikayet Et
    essed idlibde cinayetlerine devam ediyor. bundan ağır bir ceza görmesi gerekiyor. bütün dünya bir araya gelip essedi indirmeli.
    Cevapla
  • Meta 4 yıl önce Şikayet Et
    Katil işbirlikçi hain rusya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi