NATO dağılıyor mu? ABD'den Almanya'da çok çarpıcı açıklama

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) büyümesi ve değişmesi gerektiğini aksi takdirde "eskimiş olma" riski taşıdığını söyledi.

NATO dağılıyor mu? ABD'den Almanya'da çok çarpıcı açıklama
NATO dağılıyor mu? ABD'den Almanya'da çok çarpıcı açıklama
GİRİŞ 10.11.2019 07:08 GÜNCELLEME 11.11.2019 09:01
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un perşembe günü The Ekonomist dergisine yaptığı "NATO'nun beyin ölümü yaşanıyor" açıklamasının ertesi günü konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "70 yıl oldu... Büyümesi ve gelişmesi gerekiyor. Bugünün gerçekliği ve bugünün zorluklarıyla yüzleşmek zorunda" ifadelerini kullandı.

 

 

Macron Türkiye'ye saldırıp NATO'ya sert çıktı: Beyin ölümü gerçekleşti

Berlin Duvarı'nın yıkılışının 30. yıl dönümünden bir gün önce Berlin'de açıklamalar yapan Pompeo, "Eğer ülkeler NATO'ya ihtiyaç duyduğu kaynakları sağlamadan güvenlik yardımı alabileceklerine inanıyorsa, eğer taahhütlerine uymazlarsa, NATO etkisiz kalabilir ya da devri kapanabilir" şeklinde konuştu.

 

MERKEL DE KONUŞMUŞTU

Macron'un NATO'ya ilişkin değerlendirmelerine perşembe günü Almanya Şansölyesi Angela Merkel'den de yanıt gelmişti. Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un NATO'nun "beyin ölümü" yaşadığına dair "sert sözlerinin" görüşünü yansıtmadığını söylemişti. Pompeo aynı gün yaptığı açıklamada NATO'nun tarihteki en önemli ittifaklardan biri olduğunu ifade etmişti.

YORUMLAR 41
  • Erdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Silah satmak için Almanya yı sıkıştırıyor.Lakin Alman teknolojisi herşeyi üretecek güce sahip, buradaki sıkıntı kendi halkı silaha para ayrılmasını istemiyor.Alman devleti SİLAHLAR BOZUK deyip askeri bütçeyi arttırıyor.Bizim basınımızdaki bilir kişilerde ALMAN SİLAHLARI BOZUK diye gülüyorlar.Acaba en iyi tanklarımızı LEOPARD ları üreten Alman sanayisi ve ordusu böyle bir şeye imkan verir mi? Yanıt HAYIR
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Natoy ayakta tutan Türkiyedir. AB yi koruyan Türkiyedir. Türkiyesiz AB olmaz Türkiyesiz NATO olmaz. Kim Türkiyenin yanda saf tutarsa savasi kazanir. Bunu rusya ve asya da biliyor.
    Cevapla
  • mehmetçik 4 yıl önce Şikayet Et
    Nato çoktan dağıldı .adını koymadılar. 1.dünya savaşı öncesi gibi, farkında değil misiniz.ülkemiz çooook dikkatli olmalı.herkes çıkarları için her şeyi yapıyor.biz silahımızı yapalım ,ekonomiyi sağlam yapalım, sağlam ittifaklar kuralım. istihbaratı güçlendirelim.
    Cevapla
  • Yasin 4 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah tam zamanında Allah bize nükleer silahı yapmayı nasip eder.
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi çıkarıp İsrail, Suudi Arabistan ve BAE'yi alma planları. Sonrasında Türkiye'ye karşı işgal ve savaş senaryoları hayata geçirilecek...
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    tamamen doğru, kader büyük savaşın bir tarafının bizim olacağımız şekilde ilerliyor, tırı vırı işleri bırakıp hazırlanmalıyız. 3 değil, 4 vardiya çalışmalıyız.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    NATO’nun alternatifi bir birlik lazım bize. Bakın Avrupa ülkeleri baştada Almanya ve Fransa ABD’ye güvenmediklerinden Avrupa ordusu kurmak istiyor. Bizde diğer Türk devletleri ile beraber NATO’ya benzer bir ordu kurabiliriz. Biz orta Asya’ya dedelerimizin mezarlarının bulunduğu ata topraklarımıza sahip çıkmazsak elin Rus’u ve Çinlisi gelir bölgeye bir güzel çöker. Şu an için Çin ve Rus ordularına karşı koyabilecek bir tane Türk devleti yok. Çevremizde ki diğer İslam ülkeleriyle böyle bir birlik kurmamız çok daha zor çünkü bir kaç Arap devleti dışında tamamı Amerika’nın güdümüne girdi. Diğer Türk devletleriyle bir Türk konseyi kurduk bir Turan ordusu niye kurmayalım ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti