Türk yetkili AFP'ye açıkladı! Teröristin eşi bilgiyi Türkiye'ye verdi

Türkiye'nin yakaladığı Bağdadi'nin ilk eşi Esma Feysi Muhammed el Kubeysi'nin DEAŞ'ın iç işleyişine dair geniş çaplı istihbarat verdiği belirtildi.

Türk yetkili AFP'ye açıkladı! Teröristin eşi bilgiyi Türkiye'ye verdi
Türk yetkili AFP'ye açıkladı! Teröristin eşi bilgiyi Türkiye'ye verdi
GİRİŞ 10.11.2019 11:11 GÜNCELLEME 11.11.2019 09:01
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin İdlib vilayetinde DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi'yi öldürdüklerine dair açıklamasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok daha önce Suriye'de Bağdadi'nin hanımı, kız kardeşi, eniştesini yakaladıklarını duyurması takip ederken, Fransız haber ajansı AFP Ankara'nın bundan ne elde etmiş olabileceğini araştırdı.

 

TEYİT ETME İMKANI

 

Daha önce Erdoğan'ın açıklamasıyla ilgili Alman haber ajansı DPA, Bağdadi'nin ilk eşi Esma Feysi Muhammed el Kubeysi'nin 2 Haziran 2018'de beraberindeki 10 DEAŞ zanlısı ile birlikte Hatay'da yakalandığını haberleştirmişti. AFP de adının açıklanmasını istemeyen bir Türk yetkiliye dayanarak Ankara'nın Bağdadi'nin ilk eşinden DEAŞ'ın iç işleyişine dair geniş çaplı istihbarat edindiğini belirtti.

İSTİHBARAT VERDİ

Türk yetkili, Esma Feysi Muhammed el Kubeysi ile ilgili şunları söyledi: "Gerçek kimliğini çabucak keşfettik. O noktada kendisi gönüllü olarak Bağdadi ve DEAŞ hakkında epey istihbarat verdi. Zaten bildiğimiz pek çok şeyi bu sayede teyit etme imkanımız oldu. Aynı zamanda başka yerlerde bir dizi tutuklama yapmamızı sağlayan yeni istihbarat da elde ettik."

Ankara'dan yapılan açıklamalara göre, Bağdadi’nin ilk eşi Esma haricinde Türkiye-Suriye sınırındaki Azez'de Bağdadi’nin kızı Leyla Cebir, 65 yaşındaki ablası Resmiye Avad, onun kocası, gelini ve 5 çocuğu da yakalanmıştı.

YORUMLAR 8
  • tuzla 4 yıl önce Şikayet Et
    ee amerıkaya gıderken elımızın dolu oldugu kesın
    Cevapla
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüh tüh tüh... Amerika ve onun efendisi İsrail çok üzülecek. Şimdi yeni bir paravan terörist örgüt jdaha uydurmak zorunda kalacaklar ve bu biraz daha zaman alacak, bazı planları daha fazla zaman alacak. Acaba El Kaide'den DEAŞ'ı çıkarmaları ne kadar zaman aldı? Yada Taliban'dan Al Kaide'yi? Eğer bunu tam olarak hesaplarsak ne kadar zaman sonra bir AL Terör Örgütü daha çıkarabileceklerini, çıkaracaklarını tahmin edebiliriz. Bakalım onuda bize yutturabileceklermi?
    Cevapla
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Terör örgütlerinin altından Abd ve İsrail çıkar Terör sponsoru iki ülke...
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    fetö pkk pyd deaş ypg gibi terör örgütlerini amerika israil avrupa kurdu yetişdirdi besliyor cehennemde beraber haşr olun İNŞALLAH
    Cevapla
  • Meta 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı iftiracı chp zihniyeti deaş terör örgütünü utanmadan sıkılmadan siyasi rant olarak kullanarak batılı siyonistlerin elamanlığını yaptı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde