AA görüntüleri yayınladı! ABD, Türkiye sınırında yakalandı

ABD ordusu, Suriye'nin kuzeyi ve doğusundaki, petrol sahalarında YPG/PKK'yla devriye faaliyetlerine devam ediyor. Anadolu Ajansı'nın (AA) yayınladığı görüntülerde, petrol sahalarının kullanıma açıldığı ve ABD ile teröristlerin ortak devriye yaptığı görülüyor.

GİRİŞ 11.11.2019 12:52 GÜNCELLEME 11.11.2019 12:52
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye-Irak-Suriye sınırı üçgenindeki Malikiye ilçesi sınırlarında kalan topraklarda terör örgütü YPG/PKK tarafından işletilen çok sayıda petrol kuyusu bulunuyor.

 

AA GÖRÜNTÜLEDİ

AA, Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke iline bağlı Malikiye’de, ABD ordusu devriyeleri ve YPG/PKK’lıları bir arada görüntüledi. Teröristlerin kuyularda petrol çıkarma işlemi devam ederken, devriye atan ABD’lilere YPG/PKK’lılar eşlik ediyor.

 

"ÖZEL" TERÖRİSTLER

ABD askerlerinin güvenliğini sağladıkları da görülen teröristler, örgütün sözde özel kuvvetleri olan HAT birimine bağlı.

GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Petrol sahasında son haftalarda devriyeleri ve askeri varlıkları artan ABD’li askerler, zaman zaman tesislere girerek örgüt sorumlularıyla görüşmeler yapıyor.

TÜRKİYE: PETROL SURİYELİLERE AİTTİR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önceki gün yaptığı açıklamada, "Suriye'nin zenginlikleri üzerinde Suriye halkı dışında hiç kimsenin hakkı yoktur" diye konuşmuştu.

MUTABAKAT ŞARTI: TERÖRİSTLERİN ÇIKMASI GEREKİYOR

Ayrıca, Türkiye ile ABD arasında 17 Ekim’de varılan mutabakat gereği, Amerikan ordusunun teröristleri 120 saat içinde güvenli bölgeden çıkarması gerekiyordu.

ABD yönetimi, ekim ayı sonunda Suriye'deki petrol sahalarında askeri varlığını güçlendireceğini duyurduktan sonra ülkenin doğusundaki Deyrizor ili civarında da askeri tahkimatlarını artırmıştı.

ABD GERİ DÖNDÜ

ABD ordusu, Barış Pınarı Harekatı sırasında Suriye'deki 16 üs ve askeri noktasından çekilmişti. Harekat sonrasında ABD askerleri Haseke, Rakka, Ayn el Arab'daki (Kobani) toplam 6 üs ve askeri noktaya geri dönmüştü.

Suriye'deki varlığını petrol sahalarına odaklayan ABD, Deyrizor'da iki üs daha inşa ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Kisai 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç; ABD, büyük hırsız, yardımcıları; rusya, ingiltere,.. nakliye; almanya,italya, fransa.. nakliye aracı ve maraba; pkk/ypg/esed/demokratik! suriye ordusu..! Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar!.. bana birileri batı medeniyetinden bahsetmesin..!
    Cevapla
  • Gurbetçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye’nin petrolüne el koyan ABD ye CHP de ses yok Esed den ses yok ,Avrupa’dan ses yok , Vahabi şövalyesinden ses yok , iyi partiden ses yok .ırandan ses yok , Rusya’dan ses yok ama Türkiye işin içinde olunacak hepsi çakal kesildi .
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ve Türkiye bunlari buralardan çikmalari için 24 saat süre verip kovmali aksi halde hepsini yok etmeliler başka çare yok bu petrol suriyelilerin Abd veya pkk buralarda mal Mülk sahibi edinemez
    Cevapla
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne rusyası be rusya izin vermezse bu olabilirmi?
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimde ATOM Nükleer, Varsa Güçlü Ve Bağımsız Devlet ... Ta kendisidir ... ABD Çıkmadı ... Bu Hataya düşmeyelim ... ABD Çıkmış gibi yaptı ..
    Cevapla
  • ÜÇ HİİLAL. 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve siyonistler TÜRKİYE düşmanıdır.deaş,pyd,pkk,fetö ABD'nin besleyip büyüttüğü çakallarıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde