Seri üretime geçen ilk Su-57'lerden flaş görüntüler

Rus Hava Kuvvetleri'nin beşinci nesil savaş uçağı Su-57, test aşamalarını tamamlayarak seri üretime girdi. Fabrikadan çıkacak ilk seri imalat Su-57’nin yıl sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

Seri üretime geçen ilk Su-57'lerden flaş görüntüler
Seri üretime geçen ilk Su-57'lerden flaş görüntüler
GİRİŞ 11.11.2019 09:58 GÜNCELLEME 11.11.2019 16:10

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Haziran ayında yaptığı açıklamada, Rusya Savunma Bakanlığı'nın Sukhoi şirketi ile yaptığı sözleşme kapsamında 76 adet Su-57 çok amaçlı avcı uçağı alacağını bildirmişti. Açıklama esnasında, siparişi verilen 76 adet Su-57 jetinin 2028 yılına kadar Hava Kuvvetlerine teslim edileceği de belirtilmişti.

 

SERİ ÜRETİM BAŞLADI

 

Bu kapsamda Su-57 savaş uçaklarının üretiminin gerçekleştirildiği tesisi ziyaret eden Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Alexei Krivoruchko, ilk seri üretim Su-57 savaş uçağının Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri'ne teslim edilmeye hazır olduğunu açıkladı.

İLK İKİ UÇAK YIL SONUNA YETİŞTİRİLECEK

Su-57'ler Komsomolsk-on-Amur Fabrikası'nda üretiliyor. Bu uçakların imalat numaraları 51001 ve 51002 olan uçaklar (gövdede 01 ve 02 yazıyor). Uçakların test ve teslimat süreçleri yıl sonuna kadar tamamlanacak.

SU-57'NİN ÖZELLİKLERİ

Rus Sukhoi firması tarafından geliştirilen Su-57, hava-hava ve hava-yer yer hedeflerini imha etmek üzere geliştirilmiş çok amaçlı bir avcı uçağıdır. 5'inci nesil savaş uçağı olarak tasarlanan ve bu kapsamda; iç silah istasyonları, RAM boyası ve stealth karakteristikleri gereği sivri tasarımları bulunan Su-57'nin, henüz tam geliştirilememiş  motorları sebebiyle 4++ nesil olduğu bilinmekte. Şu ana kadar Suriye'de çeşitli muharebe şartlarında test edilen Su-57'nin (test amaçlı üretilen versiyonları), Saturn Izdeliye 30 motorlarına kavuşmasının ardından tam anlamıyla stealth ve 5'inci nesil olarak nitelendirilebileceği değerlendirilmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…