Morales'in istifasının ardından olaylar çığrından çıktı

Bolivya’da Morales destekçileri, ordunun istifa çağrısının ardından görevini bırakan devlet başkanı Evo Morales’e destek olmak için başkent La Paz’da sokaklara çıktı. Kentte çok sayıda çatışma yaşanırken, ölü yaralıalrın olacağı konusunda büyük endişe hakim. Evo Morales, polisin, başkent La Paz ile El Alto kentlerindeki hükümet destekçilerine gerçek mermi ile müdahale ettiğini belirtti.

GİRİŞ 11.11.2019 22:30 GÜNCELLEME 11.11.2019 22:57
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Yollarda barikat kuran eylemciler, polisle çatıştı. Muhalefet yanlılarının da sokağa çıkmasıyla olaylar büyüdü. Bolivya basını, Morales’in istifasının ardından yaşanan olaylarda pazar gecesi birçok kundaklama girişiminin meydana geldiğini bildirdi.

MORALES: POLİS GERÇEK MERMİ KULLANIYOR

istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales, polisin, başkent La Paz ile El Alto kentlerindeki hükümet destekçilerine gerçek mermi ile müdahale ettiğini belirtti.


Başkent La Paz'ın bazı bölgelerinde Morales yanlısı ve karşıtı taraflar arasında çatışmalar yaşanırken, polis göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale ediyor.



Çatışmalar nedeniyle ölü veya yaralı olduğuna dair bilgi paylaşılmazken, gözaltına alınanların olduğu bildirildi.



Öte yandan, Bolivya basınında çıkan habere göre, ordunun talebinin ardından Morales'in görevi bırakmasıyla dün gece yağma ve kundaklama olayları yaşandı.

 

La Paz'ın güneyinde bir garajda 60'tan fazla otobüsün ateşe verildiği, bazı iş yerlerinin yağmalandığı ve kundaklandığı açıklandı. La Paz'da hayatın durma noktasına geldiği, birçok işyerinin açılmadığı, bazı okullarda eğitime ara verildiği ve çeşitli bölgelerde mahalle sakinlerinin barikatlar kurarak bulundukları bölgeleri korumaya çalıştıkları belirtiliyor.



MORALES'IN YAKALANMA KARARINA INKAR  

Bolivya Polisi Genel Komutanı Yuri Calderon, dün muhalefetin ve Morales'in sosyal medyadan duyurduğu, Morales hakkında çıkarılan yakalama kararını yalanladı.



Ülkenin ilk yerli Devlet Başkanı Morales, genel seçimlerin ardından başlayan ve şiddet eylemlerine dönüşen gösterilere müdahale etmeyen güvenlik güçlerinin muhaliflerden yana olmasının ardından istifa etmişti.

 

YORUMLAR 17
  • misafir8 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis büyük adamsın, Türklerin birçok devlet kurmasının sırrı bu. "ölümüne sahip çık". sadece ahlaki erezyon bizi yok edebilir, pasif olmasın diye yetiştirilen ahlaksız birnesil bizi çökertebilir. bireysel terbiye, ahlaklı bir toplum demektir. Akıllı olun her T. C. kimliği bulunan Türk değildir. Terbiyesiz ve ahlaksız insanlara karşı tepkimizi göstermeliyiz. Sonra çok geç olabilir.
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    abd alçağı bolivyayaı da karıştırdı
    Cevapla
  • Mesut06 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin verimli kalay, çinko, gümüş ve altın madenleri ile doğalgaz ve petrol yatakları bulunmaktadır. Stratejik bir maden olarak kabul edilen ve elektrik bataryalarının temel hammaddesi olan lityumun dünyadaki rezervlerinin %60’tan çoğu Bolivya’dadır. Doğalgaz ihracatı ülkenin toplam ihracat gelirlerinin %50’den fazlasına karşılık gelmekte olup, bu sektördeki şirketlere uygulanan vergilerin artmasıyla ülke önemli bir gelire kavuşmuştur. Bu bilgi darbenin niye olduğunu anlamamıza yeter!
    Cevapla
  • ısparta32 4 yıl önce Şikayet Et
    pes etmeyin size kurşun sıkana sizde sıkın abd'nin tetikçiliğini yapan asker sizin askeriniz değildir sıkın kafasına askeri alanlara gece baskınları düzenleyin silah mühimmat edinin zorda olsa milliyetçi askerleri saflarınıza çekerek galip gelebilirsiniz....
    Cevapla
  • klas 4 yıl önce Şikayet Et
    hükümet karşıtı gösterilerde bulunanlar batı emperyalizmin vesikali göstericileri olup, bence bu tür göstericilerin en ağır şekilde imha edilmesi gerekir. her ülkenin bekası için çok önemli. çünkü bunların hiç biri özgürlük demokrasi amacında olmayıp ülkenin abd ye ekonomik olarak işgalini sağlamaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü