Lavrov'dan ABD seçimleri esprisi: Meseleyi çözeriz merak etmeyin!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 2020’deki ABD başkanlık seçimleriyle ilgili esprili bir dille “Biz meseleyi çözeriz, merak etmeyin” açıklamasını yaptı.

Lavrov'dan ABD seçimleri esprisi: Meseleyi çözeriz merak etmeyin!
Lavrov'dan ABD seçimleri esprisi: Meseleyi çözeriz merak etmeyin!
GİRİŞ 12.11.2019 15:50 GÜNCELLEME 12.11.2019 15:50

Paris Barış Forumu çerçevesinde gazetecilere konuşan Sergey Lavrov, Rusya’ya yöneltilen ABD seçimlerine müdahale suçlamalarına göndermede bulundu.

Lavrov, gazetecilerin Rusya’nın 2020 ABD başkanlık seçimlerine nasıl hazırlandığı sorusuna karşılık, esprili bir dille “Biz meseleyi çözeriz, merak etmeyin” ifadelerini kullandı.

ABD’li özel savcı Robert Mueller nisanda Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına yönelik soruşturmayı tamamlamış ve Moskova’nın sosyal medya ve hacker saldırılarıyla müdahalede bulunduğu sonucuna varmıştı. Rusya ise suçlamaları reddediyor.

BOLİVYA İLE İLGİLİ SUÇLANMAMIZ TUHAF

Öte yandan Lavrov, dünyada olup biten her şeyin arkasında Rusya’nın parmağının arandığına işaret ederek, Bolivya’da olanlarla ilgili Moskova’nın adının anılmamasının şaşırtıcı olduğunu ifade etti.

Lavrov, Devlet Başkanı Evo Morales’in istifa ettiği Bolivya’daki durumla ilgili “Rusya’nın dünyada olup biten her şeye karıştığının düşünülmesine alıştık. Sözgelimi Salisbury’de olanlar, Brexit, Katalonya… Şili’deki durum çerçevesinde de bizim adımız anıldı. Düşündüm de Irak, Lübnan ve şimdi de Bolivya’da olanlarla ilgili neden anılmıyoruz? Henüz bizi Bolivya’da olanlarla ilgili suçlamamaları tuhaf” yorumunda bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”