İHA'ları yok edecek lazer silahı ortaya çıktı

ABD'nin en büyük savunma devlerinden Lockheed Martin'in geliştirdiği ATHENA lazer silah sisteminin, birden fazla uçan hedefi takip ederek imha edecek güce sahip olduğu belirtildi. Sistem geçtiğimiz günlerde ABD'deki bir üste test edildi.

İHA'ları yok edecek lazer silahı ortaya çıktı
İHA'ları yok edecek lazer silahı ortaya çıktı
GİRİŞ 12.11.2019 16:03 GÜNCELLEME 14.11.2019 09:31
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Lockheed Martin, Fort Fort'daki ABD Hava Kuvvetleri bünyesinde yapılan bir testte,  birden fazla sabit kanatlı ve döner kanatlı uçan aracı vurmak için yeni lazer silah sistemi ATHENA'yı test ettiğini duyurdu.

 

TEST BAŞARILI OLDU

Şirketin açıklamasında ATHENA'nın, devlete bağlı komuta kontrol sistemi ve radar sensörüyle ağ ortamında çalıştırıldığı, sistemin dronları yakalayıp takip ettikten sonra yüksek enerjili lazer kullanarak düşürdüğü ifade edildi.

 

Lockheed Martin, halihazırda ordu tarafından kullanılan sistemlerle, düşük maliyet sonrası anti-drone ATHENA'yı geliştirdi. Füze savunma programlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Sarah Reeves, "İnsansız araç tehditlerini caydırmak için bu tür bir lazer silahı çözümünün çok önemli olduğunu gördük" dedi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 30
  • rüzgar 3 yıl önce Şikayet Et
    lazer silahı
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    vayy bea amerika lazer ile iha düşürüyor. sanki ilk defa duydum ha. çok korktuk. teknolojiden admin senin haberin yok mu ya vallahi beni güldürdün. devletimizin kullandığı silahları bir incele ne dersin.
    Cevapla
  • Müntakim olan ALLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    pkk ya verirler bu silahı yakında.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Lazer ile İlk IHA düşüren Libya da TÜRKİYEMİZ olmuştur.
    Cevapla
  • hıghlander 4 yıl önce Şikayet Et
    Her SİHA'nın yanında,bir tane de,SİHA-İHA ile aynı ekipman ve silahla donatılmış 120 bin feet (40.000 metre) yükseklikte,sınırsız kalabilen ve solar yüzeyle kaplıKendi enerjisini takviye eden) zeplinler imal etsek,hem de stealth özellikli,nasıl olur acaba...hem uydudan daha ucuz,hem de silah kullanabiliyor olur.
    Cevapla
  • Burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    stealth kelimesinin Türkçe'sini bilmiyor musun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesajı aldık, değişimi yapacağız - Gazete manşetleri
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"