Rusya: ABD'yi utanç verici bir yenilgi bekliyor!

Rusya Füze ve Topçu Bilimleri Akademisi Müdür Yardımcısı Konstantin Sivkov, Suriye'den kendi rızasıyla ayrılmazsa 'ABD'yi utanç verici bir yenilgi beklediğini' söyledi.

Rusya: ABD'yi utanç verici bir yenilgi bekliyor!
Rusya: ABD'yi utanç verici bir yenilgi bekliyor!
GİRİŞ 13.11.2019 17:10 GÜNCELLEME 13.11.2019 17:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rusya'da yayınlanan bir dergi için makale kaleme alan Rusya Füze ve Topçu Bilimleri Akademisi Müdür Yardımcısı Konstantin Sivkov, Suriye'deki güçlerini gönüllü olarak çekmezse ABD'yi utanç verici bir yenilginin beklediğini ifade etti.

 

 

VPK dergisinde yazan Sivkov, Suriye'deki güçlerini kendi rızası ile çekmezse, düzensiz militan oluşumlar nedeniyle ABD'nin utanç verici bir yenilgiye uğrayacağını belirtti.

Sivkov, "ABD'nin Suriye'den çekilmesi kaçınılmaz. Bu çekilme ya gönüllü olarak en az itibar, maddi ve insan kaybıyla ya da düzensiz oluşumların baskısı ile zorla gerçekleşecek. Zorla olması durumunda bu çekilme hem güç hem teçhizat hem de kaynak bakımından önemli kayıpların verildiği, utanç verici bir yenilgi olarak görülecek" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Sivkov, Suriye’deki ABD mevzilerinin hava savunma sistemleri ile korunmadığını, bu nedenle militanların İHA’larına karşı zayıf bir durumda olduğunu kaydetti.

Sivkov’a göre, bu mevzilere saldırı için roket destekli mermiler kullanılabilir, askeri birlik ve konvoyların hareket güzergahlarına da mayın döşenebilir.

Sivkov, “ABD’liler için bu tehditle mücadelenin tek yolu saldırı sırasında İHA ve roket destekli mermilerin imha edilmesi. Ancak gerçek zamanlı olarak güçlerinin bulunduğu üssün 40-50 kilometrelik sahasını kontrol etmesi çok zor. Suriye’deki ABD üslerinin henüz zarar görmedi, çünkü henüz kimse bu üslerin vurulması görevini vermedi. Ancak bu tür bir karar alınması halinde ABD’nin kayıpları hızla artacaktır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 8
  • selam 4 yıl önce Şikayet Et
    ak denizden ermenistana kadar kendi kontrolerinde devletcikler kuracaklardı rusları avrasya ve kafkaslardan kuşatarak orta asya devletlerini rusyadan ayırarak buraların bakir maden ve enerji yataklarını batının eline geçecekti ama suriyede avrasya birligi atlantikçilere unutamayaçagı dersler verdi bu mücadele avrasyanın varoluş mücadelesiydi
    Cevapla
  • Kızıldereli 4 yıl önce Şikayet Et
    Al rusu vur amerikana iki zalim cani cehenneme.
    Cevapla
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Laf ebeliği kimseyi inandıramıyorlar ikiside israil çıkarları için mücadele veriyorlar israil suriyede iran askerlerine bomba yağdırıyor rusya bakıyor ABD nin kuyusuna su taşıyor.
    Cevapla
  • bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    buralardan vurun diyor
    Cevapla
  • Ulubatlı...... 4 yıl önce Şikayet Et
    Utanmayı kim kaybetmiş ki ABD bulsun....dünya halkının varlıkların hep çaldılar ve çalıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak