İslami Cihad: 'Gazze'de ateşkes sağlandı'

İslami Cihad Hareketi, Mısır'ın ara buluculuğunda İsrail ile ateşkese varıldığını duyurdu.

İslami Cihad: 'Gazze'de ateşkes sağlandı'
İslami Cihad: 'Gazze'de ateşkes sağlandı'
GİRİŞ 14.11.2019 08:05 GÜNCELLEME 14.11.2019 08:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İslami Cihad sözcüsü Musab el-Bureym, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ile Mısır ara buluculuğunda Gazze'de ateşkesin sağlandığını ve bunun yerel saatle 05.00'te yürürlüğe girdiğini söyledi.

Bureym, ateşkesin, İslami Cihad'ın daha önce öne sürdüğü şartlar doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale, daha önce yaptığı açıklamada, ateşkes sağlanması için "suikastların durdurulması, Gazze sınırında düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılanların hedef alınmaması ve 2018'in sonunda Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler (BM) ara buluculuğunda Gazze'deki ablukanın kaldırılması konusunda İsrail'le varılan uzlaşmanın uygulanması" şartlarını getirdiklerini söylemişti.

YORUMLAR 5
  • fırat kalkanı 4 yıl önce Şikayet Et
    ölen insanların hesabını kim verecek kanımca anlaşmalı dövüş gerçekleşiyor ha mısır yönetimi ha Filistindeki yönetim ikisi aynı. olan zavallı insanlara oluyor israil vuruyor şehitler düşüyor sonra ateşkes içimizdeki hainleri temizlemedikçe islam aleminde kan ve göz yaşı dinmez.
    Cevapla
  • abdullah ünal 4 yıl önce Şikayet Et
    mısırın arabuluculugunda he sisi zaten sızın köpeginiz
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail yapacağını yaptı bu saatten sonra israille ne ateşkesi.Müslümanların zayıflığı ortada ama filistinliler görmedimi yokluk içinde biz çanakkalede kafirleri nasıl püskürttüğümüzü.Ey filistinliler çanakkalemuzden örnek alın bir anda 100 bin şehit vermeden barış olmaz.Mısır ise doğrudan israilin kontrolüne girmiş durumda mısır dinlenilirmi hiç.Allahü teala Filistinli islam kardeslerimize cani israillere karşı yardım ve muavfak etsin amin.
    Cevapla
  • 74. 4 yıl önce Şikayet Et
    Mısırla aynı çuvala girdiyseniz işiniz kötü
    Cevapla
  • ARGITHANLI 4 yıl önce Şikayet Et
    Herzamanki hikaye olan ölen liderlere oluyor ve sonra hayat kaldığı yerden devam İsrailden güçlü ve kararlı olmadığın sürece böyle muallakda kalırsın YA FİLİSTİN.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti