Trump-Erdoğan görüşmesi sürerken Pentagon'dan 'F-35-Türkiye' bombası

Dünya gündemi Beyaz Saray'daki Erdoğan-Trump görüşmesine dikkat kesildiği sırada Pentagon'dan çok kritik bir açıklama yapıldığı ortaya çıktı. İkili görüşme devam ederken Türkiye'nin çıkarıldığı F-35 programının yöneticisi Korgeneral Eric Fick son dakika açıklamalarda bulundu.

Trump-Erdoğan görüşmesi sürerken Pentagon'dan 'F-35-Türkiye' bombası
Trump-Erdoğan görüşmesi sürerken Pentagon'dan 'F-35-Türkiye' bombası
GİRİŞ 14.11.2019 12:57 GÜNCELLEME 15.11.2019 09:49
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

ABD ile Türkiye arasında yaşanan S-400 krizi sonrasında Ankara'nın F-35 programından çıkarılmasıyla birlikte gerilen ilişkilerde son dakika bir gelişme yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşmesi sırasında Pentagon'dan üst düzey bir ismin Kongre'de açıklamalarda bulunduğu ortaya çıktı.

"TÜRKİYE'NİN YERİNE ALTERNATİFLER BULUNDU"

Savunma sanayi üzerine yaptığı haberlerle bilinen dünyanın çok okunan dergilerinden Defense News'ün "Pentagon yetkilisi F-35 programının yolunda gittiğini ve Türkiye'nin yerine yeni alternatiflerin geldiğini söyledi" başlığıyla aktardığı haberde ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bünyesinde F-35 programını yöneten Korgeneral Eric Fick'in açıklamalarına yer verildi.

"BAZI PARÇALARA ALTERNATİF BULAMADIK"

Kongre'de açıklamalarda bulunan Fick, ABD'nin Türkiye'nin ayrılması sonrasında alternatif ülkeler bulduğunu söylerken, "Türkiye'nin programdan çıkışı Mart 2020'yi bulacak. Lockheed Martin ve Pratt&Whitney alternatif tedarikçi bulma konusunda müthiş ilerleme kaydetti" dedi.

Programın yöneticisi olarak görev alan Korgeneral Fick, "Bir yıl önce çalışmaya başladık, çok sessiz fakat incelikli bir şekilde çalışarak bütün bu parçalar için alternatif kaynak aramaya çalıştık. Henüz hepsini bulamadık, yaklaşık 12 komponente alternatif bulamadık" dedi. Fick, bu 12 parçanın arasında pervane ve aracın iskeleti olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR 61
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim de teslim edilen 5 uçağın Türkiye'ye getirilmemesi durumunda üretilen parçaların naklinin engelleneceği tehdidinde bulunmamız karşılıklılık ilkesi gereği son derece yerinde olur. Baharda da zaten ne olacaksa olur, ya çıkarırlar ya da onlar boyun eğer. İmalatçı firmaların yapacağı ihracat rakamlarını içimizden birilerinin dile getirip kendimize karşı argüman olarak kullanmaları aşağılık bir davranıştır. Gerekirse o gelirden vazgeçilir ama Devletimizin çıkarları muhafaza edilir.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ; Cumhurbaşkanımızın "1940'lı yıllarda pervaneli 4 uçağı Kayseri de toprağa gömmüşler, onların çıkartılması için talimat verdim" dediği günlerde ülkemin 70-80 adet F-4 FANTOM uçağı birden "uçan tabut ilan edilip " nasıl oldu da birden uçuştan alınıp, çöpe atıldı ve nasıl "F-35 uçağı alımı hızlandırıcı toplantılara geçildi"...DIŞ ETKİ KONUSUNDA F-35 İLE ORANTILAYIN DURUMU ARTIK..!!!
    Cevapla
  • agah 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem Türkiyeyi programdan çıkardılar, Türkiye neden hala tedarikçi pozisyonunda muhtelif parçaları üretip onlara veriyor..? Vermesin onlarında satışı geciksin ve zarar etsinler...
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    2020’nin Mart ayında çıkaracaklar bizi daha henüz tam anlamıyla çıkarmadılar. Ama ben çıkaracaklarını sanmıyorum yoksa S-400 meselesi gibi olursa ABD kendi kalesine gol atar
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Uretmediğimiz hiçbir şey bizim değil fazla söze gerek yok
    Cevapla
  • Fatih Sultan 4 yıl önce Şikayet Et
    TSK Artık yerli millî silah kullanıyor, zoruna mı gitti
    Cevapla
  • Petlass 4 yıl önce Şikayet Et
    Blöf olsada olmasada f35 hantal bir uçak, geleceğin uçakları yerde kokpiti havada insansız savaş uçakları, kokpit 360° dönebilen kask değil organik ekran kaplı uçağın içinde olan bulunan bütün kumanda paneli, olmayan tek bir şey var ! Ci kuvveti denen basınç yüzünden bayılma kanın beyne ordan bacaklara gitmesi evet bu negatif etki yok, kısacası F35 çok abartılıyor. KORAL yazılımı yüklü oyuncak dronlar bile uçağın beynini uçurur, bitkisel hayata bağlar.
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    sen film senaryosu yazsana fena tutulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!