Esed ve Rusya vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Suriye'de Esed rejimi ve Rusya'nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimlere yönelik hava ve kara saldırılarında 7 sivil hayatını kaybetti, 10 sivil yaralandı.

Esed ve Rusya vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Esed ve Rusya vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var
GİRİŞ 15.11.2019 15:35 GÜNCELLEME 15.11.2019 15:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus savaş uçakları, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki Keferruma beldesi, Ureynibe, El Bara ve Belyon köylerine hava saldırısı düzenledi.

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Rusya'nın saldırılarında İdlib'in Keferruma beldesinde 1 ve El Bara köyünde 5 sivil yaşamını yitirdi, 7 sivil yaralandı.

Esed rejimi ise sabah saatlerinden bu yana, İdlib'in güneybatı kırsalındaki Merc Ed Dahır ve İştabrak köyüne saldırılar düzenledi. Saldırıda 1 sivil hayatını kaybetti, 3 sivil yaralandı.

Sivil Savunma ekiplerince sürdürülen arama-kurtarma çalışmaları sonucunda, bir sivilin hayatı kurtarıldı.  

GEÇEN AY 75 SİVİL ÖLMÜŞTÜ

Sivil Savunmanın raporuna göre, Esed rejimi, İran destekli yabancı terörist gruplar ve Rusya'nın, İdlib'de geçen ay sivil yerleşimlere yaptığı saldırılarda 13'ü çocuk 75 sivil hayatını kaybetmişti.

Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, rejim ve Rusya'nın saldırılarında bin 300'den fazla sivil öldü.

Saldırıların yoğun olduğu yerlerden, nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son bir yılda 1 milyonu aştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ABD operasyonu durdurdu. Hem Pkk'yı kurtardılar hemde şimdi Suriye halkını vurup göç başlatacak operasyonu durduranlar bizim bu işte ne kârımız oldu biri anlatsın...
    Cevapla
  • Erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun cennet makamı nasip olsun ölenlere üzülmekten başka bir şey yapamıyorum
    Cevapla
  • Dinçer 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin de üstünüze bir gün bombalar yağdırılır inşaallah
    Cevapla
  • Vatan 1 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya esed, abd sivilleri öldürdüğünde bakın, aşağılık ab, nin sesi çıkmıyor.
    Cevapla
  • Beklenir 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya tarihi boyu böyleydi zaten 2.dünya savaşını araştırın Hitlerden daha fazla insan öldürdüler ama savaşı kazanan taraf her zaman haklıdır o yüzden pek konuşulmuyor bir an önce %70 lik yerli askeri üretimi en azından %80-90 arasına çıkarmalıyız biz yeterince güçlü olursak öldüremezler Düşünün s400 gibi bir sistemi yerli üretip sınırlarımıza koysak bombalayacakken uçaklarına kitlensek vurabilirler mi? Allah yardımcımız olsun yeni neslimiz inşAllah yapacak göreceğiz bunları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı