Ülkeyi terk edeceklere 21 bin dolar veriyorlar

Danimarka, yılın ilk 10 ayı içinde 438 göçmen ile mülteciyi gönüllülük esasına dayanarak ve para vererek geldikleri ülkeye geri gönderdi.

Ülkeyi terk edeceklere 21 bin dolar veriyorlar
Ülkeyi terk edeceklere 21 bin dolar veriyorlar
GİRİŞ 16.11.2019 16:28 GÜNCELLEME 16.11.2019 16:28
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Danimarka Göç Konseyi'nin verdiği rakamlara göre, mayıs ayından bu yana 71 Suriye vatandaşına, kişi başı 140 bin kron ödenerek (21 bin dolar), ülkesine geri dönmesi sağlandı.

BİR YIL İÇİNDE GERİ DÖNEBİLİRLER

Danimarka'da göçmenlerin ülkeye geri dönüşlerini özendirmek için başlatılan yeni proje, bu kişilerin Danimarka'yı terk etmelerine rağmen, oturma izni hakkını bir yıl süreyle ellerinde tutma hakkı verirken, bu süre içinde fikir değiştirmeleri halinde geri dönmelerine olanak sağlıyor.

GERİ DÖNÜŞLER HIZLANDIRILDI

Danimarka Göç Konseyi'ne göre, geri dönüşü özendirme projesine eklenen bu madde, göçmenlerin geri dönüşlerini önemli ölçüde hızlandırdı.

Göçmenlerin, Danimarka’da iş bulmada çektiği sorunlar da ülkeyi terk etmelerinde önemli rol oynuyor.

100 MİLYON KRON ÖDEME

Danimarka'nın yıl sonunu kadar geri döşünü özendirme projesi için 100 milyon kronun üzerine ödeme yapması bekleniyor.

Danimarka basınına konuşan Danimarka Halk Partisi sözcüsü Pia Kjærsgaard, Suriyelilerin evlerine dönmelerinin iyi bir gelişme olduğunu ancak mültecilerin para için döndüklerini belirterek, gönüllü bir şekilde dönmelerinin en iyi seçenek olacağını söyledi.

Ödenen ücreti yüksek bulduğunu belirten bazı Danimarkalı milletvekilleri, mültecilerin ödenen paranın cazibesine kapılıp Danimarka'ya gelmek isteyebileceği ihtimaline dikkat çekiyor.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 24
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    bu multeciler en az on on bes sene çalisanlar bu parayi onlara veriyorlar oyle hemen bir gun çalisana degil beyler çalismadan koseyi donmek o kadar kolay degil avrupada .
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bizdekiler de geri gitseler ama gitmezler ancak çoğalırlar ver ha ürüyorlar gelecek için tehlike demek
    Cevapla
  • Ziya can 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk ırkçlığı yapan çakma türkler!..Müslüman olup Peygamberi muhacirliğin en alasını yaşamış,Müslüman! ortadoğu coğrafyasıyla akraba olan ülkemi finlandıyayla nasıl bir tutarsınız.bu zihniyetle otistik çocukları yuhalayıp dışlayan,tesettürlü birini gördüğünde it gibi saldıran,müslüman hariç her şey olan zihniyet aynı... bu ırkçılığı yapanların geçmişini araştırın çoğu Türk degildir...
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Danimarkaya paso mülteci gönderelim hem mülteci zengin olsun hem de Danimarka ekonomisi batsın.. planı böyle kurmalıyız...
    Cevapla
  • ecel faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Turan taktiği bumuydu yoksa
    Cevapla
  • yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    iskandinav ulkeleri batiyaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!