ABD'den Kıbrıs için 'iki toplumlu bir federasyon' vurgusu

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ve GKRY Dışişleri Bakanı Christodoulides, Washington'da Doğu Akdeniz ve bölgesel iş birliği konularını görüştü. Bakanlık Sözücüs Ortagus, "Bakan Pompeo, ayrıca ABD’nin, Kıbrıs'ın tüm Kıbrıslıların yararına olacak şekilde iki taraflı ve iki toplumlu bir federasyon altında birleştirme konusunda Kıbrıs liderliğindeki BM çabalarına olan desteğini sürdüreceğini vurguladı" açıklaması yaptı.

ABD'den Kıbrıs için 'iki toplumlu bir federasyon' vurgusu
ABD'den Kıbrıs için 'iki toplumlu bir federasyon' vurgusu
GİRİŞ 19.11.2019 01:49 GÜNCELLEME 19.11.2019 01:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Güney Kıbrıs Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides, Washington'da Doğu Akdeniz ve bölgesel iş birliği konularını görüştü.

 

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Pompeo ve Christodoulides arasındaki görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, görüşme sırasında, ABD ve Güney Kıbrıs arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik fikir alışverişi yapıldığını belirten Ortagus, görüşmenin terörle mücadele, deniz ve sınır güvenliğinin korunması ile bölgesel istikrarın geliştirilmesi alanlarında taraflar arasında yapılan anlaşmanın yıl dönümü kapsamında gerçekleştiğini kaydetti.

 

 

Ortagus, açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Öte yandan Bakan Pompeo, Doğu Akdeniz'deki stratejik iş birliği ve ABD'nin Güney Kıbrıs'a verdiği desteğindeki kararlılığa vurgu yaparken, (Güney) Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde doğal kaynaklar geliştirme hakkı konusundaki uzun süredir devam eden ABD politikasını teyit etti. Bakan Pompeo, ayrıca ABD’nin, Kıbrıs'ın tüm Kıbrıslıların yararına olacak şekilde iki taraflı ve iki toplumlu bir federasyon altında birleştirme konusunda Kıbrıs liderliğindeki BM çabalarına olan desteğini sürdüreceğini vurguladı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • KIRKiKi 4 yıl önce Şikayet Et
    geçti bolunun pazarı sür eşeğini niğdeye
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB - Rumlar , Federasyon Değil , Fırtınasyon İstiyorlar ... Ne yazık ki Gerçek bu ...
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    seni ne ilgilerndirir pis IRKCI birazcik insanlik ögrenipde dünyadaki katlettiklerinize iyilik yapin amerika diye bir ülke zaten yoktu KIZILDERILERIN ülkesiydi aynen israilin filistinlilere yaptiklarini sizler yüzyillar öncersi yaptiniz KIZILDERILILERE
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan sirtaki oynuyor
    Cevapla
  • Sercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Son paragarafa dikkat hep çemberi kendilerinden yana tutmak istiyorlar. Güney kıbrısa destek, diğer kuzey kıbrısıda bütünlemek. Geçin bunları. Ayrıca Eyt meselesi bayağı uzadı. Hak haktır. İşe giriş tarihi belli olan ve sonucu bir gece ile tamamlanan bu yalnış halen yalnış olarak seyretmektedir. Biz ne acı günler gördük ülke olarak. Ama çok şükür yardımda olsun başka şeylerde olsun, emekliye ikramiye veren sürekli memur ve işçilerin katsayılarını maaşlarını arttıran bir ülkeyiz. Eyt ilemi batacağız . Bana göre doğru değil. Hakedenin hakkı verilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü