Fransa'ya tehdit gibi uyarı: Uçaklarınızı indiririz

Burkina Faso Genelkurmay Başkanlığı, Fransa'ya, hükümete bilgi verilmeden yaptığı uçuşların düşman saldırısı olarak nitelendirileceği ve uçakların vurulacağı uyarısında bulundu.

Fransa'ya tehdit gibi uyarı: Uçaklarınızı indiririz
Fransa'ya tehdit gibi uyarı: Uçaklarınızı indiririz
GİRİŞ 19.11.2019 08:02 GÜNCELLEME 21.11.2019 05:44
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanı Moise Miningou, yaptığı açıklamada, Fransa'nın Burkina Faso hava sahasında izinsiz uçuşlar gerçekleştirdiğini belirterek hava sahasında izinsiz uçtukları tespit edilen insansız hava araçları ya da uçakların "düşman muamelesi göreceğini" ve vurulacağını vurguladı.

BİLGİLENDİRME YAZISI GÖNDERİLDİ

Güvenlik birimlerine gerekli talimatların verildiğini aktaran Miningou, Fransız Büyükelçiliğine de konuyla ilgili bilgilendirme yazısı gönderildiğini kaydetti.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

Genelkurmay Başkanı Miningou'nun bu açıklamasının, Fransa'nın ülkedeki terör gruplarına bilgi servis ettiği yönündeki iddiaların ardından gelmesi dikkati çekti.

BURKİNA FASO'DAKİ TERÖR SALDIRILARI

Burkina Faso, 2015'ten bu yana terör gruplarının tehdidi altında. Son 4 yılda terör saldırıları nedeniyle 600'den fazla kişi hayatını kaybetti. Geçen hafta bir maden şirketine yönelik saldırıda 37 kişi hayatını kaybetmiş, ülkede 3 günlük yas ilan edilerek "terörizme karşı genel seferberlik" çağrısı yapılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • yorgun 4 yıl önce Şikayet Et
    korkma reis benim yaşım 61 türkiyenin en az 30 milyon askeri var önce vatan dedimi herşey biter ite köpeğe mitimat etme kimseye güvenme seni seven vatandaşına sarıl bize biz yeteriz içimizdeki düşmanı temizleyelim.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Her türlü Burkina Faso'nun yanındayız bu her şeye Fransız kalan Fransız'ların ne işi Burkina Faso'da ?
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakın yine en kısa zamanda burkinofaso da tek adam diktatör hırsızlık yolsuzluk suya yumurtaya zam yapıldı diyenler akşam sabah sokağa inerler
    Cevapla
  • cafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim eski ittehatçılar ve yeni gezici paralelci kadrolu kaoscu mandacıları kravatlı köleleri kızdıracak hareketlerde bulunuyor burkinofaso
    Cevapla
  • Cengaver 4 yıl önce Şikayet Et
    Burkina fasonun 3 tane savaş uçağı onlarda pervaneli
    Cevapla
  • İstanbul-18 4 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan uçağın bombanın olması değil, önemli olan insanın cesaretini ve şahsiyetini kaybetmemesi. İnsan zaten bir kere ölecek, esaret altında hayvan gibi zillet içerisin de ölmek var bir de zalime kafa tutup adem gibi izzetli bir şekil de ölmek var, ama cesareti olmayanlar bu ikisinin arasında ki farkı anlayamazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi