İran'ı bekleyen büyük tehlike! İdam sesleri yükselmeye başladı

İran lideri Hamaney'e yakınlığıyla bilinen gazete, benzin zammının ardından patlak veren protesto gösterilerinde şiddet eylemlerine liderlik edenlerin idamla cezalandırılacağını yazdı.

İran'ı bekleyen büyük tehlike! İdam sesleri yükselmeye başladı
İran'ı bekleyen büyük tehlike! İdam sesleri yükselmeye başladı
GİRİŞ 19.11.2019 18:21 GÜNCELLEME 19.11.2019 18:33
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'e yakınlığıyla bilinen ülkenin en köklü gazetelerinden "Keyhan"da yayımlanan yazıda, yargı yetkililerin protestolarda şiddet eylemlerine liderlik eden kişileri idam cezasının beklediği yönündeki görüşü yer aldı.

 

 

Yazıda, ülke çapında onlarca bankanın ve benzin istasyonunun ateşe verilmesi gibi eylemlere katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan kişilerin sorguları sırasında, düzenledikleri şiddet içerikli eylemler karşılığında para aldıklarını itiraf ettikleri öne sürüldü.

Gazetenin yazısında, "Yargı yetkilileri, ülkedeki kaosun liderleri için idam cezasının kesin olduğu değerlendirmesinde bulunuyor. Bu hususta kaosçuların işlediği suç "isyan"dır ve cezası hukuki ve şer'i kanuna göre idamdır." ifadesi kullanıldı.

 

 

İran'da 15 Kasım'da benzine yüzde 300 zam yapılması, ekonomik sorunlarla boğuşan halkın tepkisine yol açmış ve ülke çapında protesto gösterileri düzenlenmişti.

Göstericiler birçok kentte petrol istasyonları, banka şubeleri ve polis araçlarını ateşe verdi. En az beş güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği olaylarda göstericilere polisin müdahalesi sonucunda ölüm ve yaralanmaların olduğu belirtiliyor. Olaylarda hayatını kaybeden göstericilerle ilgili resmi açıklama ise yapılmıyor. Yaklaşık 1000 göstericinin de gözaltına alındığı belirtiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 55
  • Agah ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    Pisliği olmasaydı zaten şimdi İran bu shia bataklığında değildi. Bazen birilerin başı alınması gerekiyor sert bir adım olsada...
    Cevapla
  • Abdülkadir 4 yıl önce Şikayet Et
    katil abdnin oyunları olmasa olaylar bu kadar fazla olmaz. vatanını satmaya hazır bir çok hain var her yerde
    Cevapla
  • Bitlis li 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve İsrail in uşağı sin İran PKK yi besleyen hain İran daha beter ol
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bencede idam edilsinler! çünkü Protesto olaylarında Amerikaya köpeklik yapıyorlar!!
    Cevapla
  • Nusaybin 4 yıl önce Şikayet Et
    Kürt leri Azeri leri asınca güzel Kulum yoldan şaşarsa elbet bir gün haksızlığa boyun kaldıracak biri çıkacaktır. Müslüman ve ya olmayan her kez birbirine saygılı olmak zorundadır. İran efendi bak rusya karşımızda abd burda Şimdi ise hazırlıkları bizim üzerimizde yapıyorlar kiminin görevleri bitti Yıllarca bizi katleden zihniyet şimdi ise cin onları katledince müslüman kardeş diyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı