Polonya Başbakanı: AB reel bir teklif sunmazsa Türkiye...

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, parlamentoda yeni hükümet programını sundu. Mateusz Morawiecki, Balkan ülkelerinin Rusya, Çin, Türkiye ya da radikal İslam’a bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Polonya Başbakanı: AB reel bir teklif sunmazsa Türkiye...
Polonya Başbakanı: AB reel bir teklif sunmazsa Türkiye...
GİRİŞ 19.11.2019 22:35 GÜNCELLEME 19.11.2019 22:37
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Polonya’da 13 Ekim’deki seçimler neticesinde ülkeyi ikinci kez yönetmeye hak kazanan milliyetçi ve muhafazakar Hukuk ve Adalet Partisi PiS, önümüzdeki 4 yıl için uygulayacakları hükümet programını açıkladı.



Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, güven oylaması öncesi Polonya Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada hükümet programının yanı sıra Avrupa Birliğine ilişkin konulara da değindi.

'BALKANLARA AÇIK BİR AB İSTİYORUZ'

Bu kapsamda Avrupa’nın köklerine, kurucu fikirlerine, Hristiyan değerlerine dönmeye ihtiyaç duyduğunu belirten Morawiecki, “Artık güvenli Batı’nın hüküm sürdüğü zamanlarda yaşamıyoruz. Uzak Doğu’da, Orta Doğu’da ve bizim en yakın doğumuzda Avrupa’nın zayıflığından seve seve faydalanacak uluslararası oyuncular var. Bu yüzden yeni üyelere, Batı Balkanlara açık bir AB istiyoruz” dedi.



Morawiecki, "Eğer AB bu ülkelere reel bir teklif sunmazsa onu diğer ülkeler sunar. Rusya, Çin, Türkiye ya da radikal İslam” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 24
  • mistoria 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Avrupa'ya sinir oluyorum ya. Avrupa Birliği'nde olmasa ötemeyecek ülkeler şu an arkalarına abilerini almış ötüp duruyor.
    Cevapla
  • Dadas.25 4 yıl önce Şikayet Et
    ab dediyin kömür birliyi ötesi yok kurulusuna bakin abartilar sanki dünyada bulunmaz bursa kumasi.
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kendini birşey zannediyorlar, oysa hollandada 3 sınıf insanlar köle gibi çalışıyorlar ama polanya devletinin burnu büyük önce kendi insanına sahip çık, islamla ve türkiye ile uğraşacağına.
    Cevapla
  • keremhan 4 yıl önce Şikayet Et
    içinizden geçiçez hiç yormayın kendinizi geliyoruz !
    Cevapla
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Radikal, ılımlı evet anlıyorum müslümanlar anlayışına göre islam'ı farklı uyguluyor. Ama bunların kastettiği radikal Batı menfaatin çalışmayan, ılımlı da batı menfaatine çalışan anlamına geliyor.
    Cevapla
  • MOY 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha düne kadar SSCB boyunduruğu altında 3. dünya ülkesiydiniz. Adam oldunuzda balkanlaramı sahip çıkacaksınız. AB nin yeni arka bahçesi dimi orası. AB fiilen bitmiştir. İnandırıcı kalmamış ve politikaları çökme yoluna gitmiştir. Yeni dünya düzeninde AB ye yer yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış