Türkiye'nin restine Rusya'dan iki cevap: Şu an çok şaşkınız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Suriye'nin kuzeyinde ABD ve Rusya'nın verdiği sözleri tutmadığı için Türkiye'nin yeni bir operasyon yapabileceği yönündeki açıklamalarına Moskova'dan son dakika yanıt geldi. Konu ile alakalı bir açıklama da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan geldi.

Türkiye'nin restine Rusya'dan iki cevap: Şu an çok şaşkınız
Türkiye'nin restine Rusya'dan iki cevap: Şu an çok şaşkınız
GİRİŞ 20.11.2019 13:07 GÜNCELLEME 21.11.2019 11:26
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye'nin kuzeyine yeni operasyon yapılabileceği yönündeki son dakika açıklamalarına cevap verdi.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: ÇOK ŞAŞIRDIK

RIA Novosti haber ajansına konuşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Rusya'yı 'sözlerini tutmamakla' suçlaması ve Suriye'nin kuzeyinde yeni bir operasyon düzenleme sözlerine çok şaşırdık. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yeni bir operasyon başlatması durumu daha da kötüleştirebilir" dedi.

BİR AÇIKLAMA DA LAVROV'DAN

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ve Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Lavrov, "Suriye'nin kuzeyindeki Kürt güçlerinin (PKK/YPG) çekilmesi neredeyse tamamlandı. Ankara bize Suriye'de yeni bir operasyon planlamadıklarını söyledi" dedi.

ÇAVUŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD ve Rusya'nın Suriye'nin kuzeyi için imzalanan mutabakatlara uymadığını belirterek, "Eğer buralar temizlenmezse harekatı başlatacağız" demişti.

Son Dakika: Bölgeden gelen bomba fotoğraf! AA: Rusya ile değiş tokuş

RUSYA İLE YPG ARASINDA "BAYRAK DEĞİŞİMİ"

Rusya geçtiğimiz günlerde, ABD'nin Suriye'de Fırat Nehri üzerindeki Tişrin Barajı'nda boşalttığı üsse yerleşmişti. Bir Rus komutanın, terör örgütü YPG/PKK mensubu Şervan Derviş ile yan yana konuşma yapmasının ardından üssün devir teslimi gerçekleştirilmişti. Bu esnada, Rus komutan ve söz konusu teröristin, Rusya bayrağı ve örgüt flamasını değiş tokuş etmesi dikkati çekti.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 85
  • yalnız kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye de Türk askerinin girmediği yerler kaosu haksızlığı ölümü ve güvensizliği devamlı yaşayacaktır. Ancak Özgürlük Türkiye nin olduğu yerde olur. Süriyenin özgür olabilmesi için esatın, pkk nın ve ypg nin yok edilmesi gerekir. bunu da tek yapacak ülke Türkiye dir.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    "Ayıdan post, gavurdan dost olmaz" demiş atalarımız.
    Cevapla
  • engin 4 yıl önce Şikayet Et
    pkk lıdan paçavra devir teslim alan bir ülke sözünde duruyor anlamına mı gelir. tabiki de şimdilik pkk lılara siz biraz bekleyin burda halkın arasında. biz Türkiye nin kötüleştiği bir anda size bu paçavrayı teslim ederiz. kaldığınız yerden devam edersiniz? gavurla hiç bir zaman işbirliği olmaz ve sırtını dönemez sin. içimizdeki hainler dahil.
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Gavurun sözü bu kadar olur.
    Cevapla
  • Oguz 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdilik şaşkınsınız, yakında kaygılı da olacaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi