Erdoğan'ın resti sonrası Merkel'den Türkiye açıklaması: Ben hazırım

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Schengen Bölgesi'nin korunmasına büyük önem verdiklerini belirterek, "Türkiye ile anlaşmamızın sebebi de budur. Doğru bir şekilde diyalog kurabilmemizin tek yolu da bu. Bu konuda üzerine büyük bir sorumluluk alan Türkiye'ye ek yardımda bulunmaya da hazırım" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "kapıları açarız" restinin ardından Avrupalı liderlerden ılımlı mesajlar gelmeye başlamıştı.

Erdoğan'ın resti sonrası Merkel'den Türkiye açıklaması: Ben hazırım
Erdoğan'ın resti sonrası Merkel'den Türkiye açıklaması: Ben hazırım
GİRİŞ 21.11.2019 07:52 GÜNCELLEME 22.11.2019 08:18
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Halk Partisi (EPP) Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Hırvat mevkidaşı Andrej Plenkovic ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamada bulunan Merkel, Hırvatistan ile Almanya'nın gelecek yıl Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanlığını paylaşacağını anımsatarak, Hırvatistan'a dönem başkanlığı süresince destek vereceklerini ifade etti.

Hırvatistan'ın dönem başkanlığında çözülecek sorunların Almanya'ya kolaylık sağlayacağını kaydeden Merkel, iki ülkenin bu nedenle birlikte hareket edeceğini söyledi.

Hırvatistan'ın Batı Balkan ülkelerini AB'ye katma hedefini de desteklediklerinin altını çizen Merkel, "Kuzey Makedonya ile müzakere sürecinin yeniden başlatılması için gerekli ön şartları yerine getirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Balkan ülkelerinin AB'ye katılım sürecinin daha gerçekçi bir perspektife sahip olması gerektiğine işaret eden Merkel, verilen sözlerin tutulmamasının kötü sonuçlar doğuracağını kaydetti.

TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Hırvatistan sınırda düzensiz göçmenlerle yaşanan sorunlara da değinen Merkel, "Almanya, dış sınırlarını korumak zorunda olan bir ülke olarak sığınmacı ve göçmenler konusunda tecrübeli ancak söz konusu Schengen Bölgesi'nin tam ortasında olan bir ülkeyse durum farklı bir boyut kazanıyor" değerlendirmesinde bulundu. Merkel, "Schengen Bölgesi'nin korunmasına büyük önem veriyoruz. Türkiye ile anlaşmamızın sebebi de budur. Doğru bir şekilde diyalog kurabilmemizin tek yolu da bu. Bu konuda üzerine büyük bir sorumluluk alan Türkiye'ye ek yardımda bulunmaya da hazırım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "kapıları açarız" restinin ardından Avrupalı liderlerden ılımlı mesajlar gelmeye başlamıştı. Merkel,Türkiye hakkında ılımlı mesaj veren liderler kervanına katılan son isim oldu.

Hırvatistan Başbakanı Plenkovic de 2020 yılının ilk yarısında AB Konseyi Dönem Başkanlığını Hırvatistan'ın, ikinci yarısında ise Almanya'nın yürüteceğini anımsattı. Plenkovic, mayıs ayında yapılması planlanan AB-Güneydoğu Avrupa zirvesi öncesinde Kuzey Makedonya ile Arnavutluk'un bloke edilen müzakere süreçlerine bir çözüm bulunması gerektiğini ve bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 34
  • paraf 4 yıl önce Şikayet Et
    bencil alaman devleti şansölyesi nolcak
    Cevapla
  • DEDELERİNE BAK. 4 yıl önce Şikayet Et
    Roma imparatorluğu kavimler göçü sonrası doğu ve batı olarak ikiye bölündü. Türkiye bilerekmidir bilmeyerekmidir bilinmez avrupanın çöküşünü engelledi bu göç avrupayı bitirirdi. hala geç değil sal gitsin! abye güvenilmez!
    Cevapla
  • .... & 4 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel bir tesbit. Eğer Türkiye kapıları açsın. Tüm Avrupa ülkelerinde hükümetler düşer. Bunu bilmeyen yok. Neden Türkiye hala kapıları açımıyor, bunun gerçek cevabını çok ama çok merak ediyorum.
    Cevapla
  • Klavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelilere hepside güvenli bölge için para göndermeli yoksa o kapılar açılacak savaşı başlatan abd Rusya ve diğerleri bu yüzden suriyelilerin yardım parasını vermek zorundalar..
    Cevapla
  • Burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz kapıları açsak bunların pis parasından çok daha hayırlıdır bizim açımızdan. Sonuçta herkes ektiğini biçsin.
    Cevapla
  • Ulubatlı.... 4 yıl önce Şikayet Et
    Işin ciddiyetini anlamak için birkaç yüz kişiyi Yunanistan'a yollayın....
    Cevapla
  • Kartal 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye garibana el uzatir bu batılı uşaklar terör besler orda yürüyüş yapılır kabul edilir Türkiyenin başına bela ederler Allah devletimize zeval vermesin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi