ABD'den herkesi hayrete düşüren Su-35 tehdidi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya ile Su-35 tipi savaş uçağı alımına ilişkin müzakere yapması üzerine Mısır yönetimine yaptırım uyarısında bulundu. ABD'li yetkili "Yasal yaptırımlardan kaçınmak üzere Rusya ile yaptıkları işlemlerden vazgeçmeleri çağrısında bulunuyoruz" dedi.

ABD'den herkesi hayrete düşüren Su-35 tehdidi
ABD'den herkesi hayrete düşüren Su-35 tehdidi
GİRİŞ 21.11.2019 07:05 GÜNCELLEME 21.11.2019 10:57
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Mısır'ın Rusya ile Sukhoi şirketinin ürettiği Su-35 tipi savaş uçağı müzakereleri konusunda AA muhabirine açıklama yapan ancak isminin açıklanmasını istemeyen ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Müttefik ve ortaklarımızı, Amerikanın Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasasının (CAATSA) 231'inci bölümündeki yasal yaptırımlardan kaçınmak üzere Rusya ile yaptıkları işlemlerden vazgeçmeleri çağrısında bulunuyoruz" dedi.

ABD Su-35 alan bir ülkeyi açık açık tehdit etti

ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI HATIRLATTI

ABD'nin bu konuda tavrının net olduğunu ifade eden yetkili, ABD Dışişleri Bakanlığının Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşarı Clarke Cooper'ın Mısır konusundaki açıklamalarını hatırlattı. Cooper, Dubai Havacılık Fuarında, yaptırımları hatırlatarak "Onlar (Mısır) bunu zaten biliyor. Bu onlara yaptırım uygulamamız ve gelecekte ABD'den yapacakları silah alımlarını kaybetmeleri riskini beraberinde getiriyor" ifadesini kullanmıştı.

Müsteşar açıklamasında ayrıca şunları kaydetmişti: "Dürüst olmak gerekirse, Kahire'nin ABD'de kovaladığı fırsatlar var. Yıllardır Mısır ile stratejik bir ilişkimiz var. Mısır bölgesel güvenlikte önemli bir garantör ve tedarikçi olmuştur. Mısır'ın terörle mücadelesini takdirle karşılayan başka komşuları da var. Mısır'ı bunu nasıl başardığı konusunda düşünmeye teşvik ediyoruz." 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 42
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Endonezya iptal etti f 16 alıyor sisi de iptal eder.. Ben de elhamdülillah müslümanım bu müslüman ülkelerin kafir korkusu inşallah bize de bulaşmaz.. sisi zaten mosad la cia nın başa getirdiği bir diktatör
    Cevapla
  • .... 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne âlâ memleket. Kimin ne alacağına bile ABD karar veriyor.
    Cevapla
  • T/Şimşek 4 yıl önce Şikayet Et
    Fazla havlayan köpek ısırmaz hani o köpek sisi yi bir ısırsa çok güzel olur nerede o günler İNŞALLAH o günlerinde görürüz.
    Cevapla
  • Cüneyt 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin rahmetli Necmettin Erbakan dedikodu o zamanlar Amerika'ya güvenmeyin Amerika şeytanın büyüğüdür Amerika'ya güvenmeyin dediydi
    Cevapla
  • Cüneyt 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamıyorum neden Rusya sesini çıkarmıyor amerikaya demiyorki ben İstediğimi satarım sen karışma işime bu bir ticaret Amerika satarken iyi oluyorsa Rusya satarken niye böyle kıyamet kopuyor anlam veremiyorum
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ekonomisi ABD' nın elinde.Dolar,petrol, altın vb.kontrollerinde.Petrolü 20 dolara düşürdü mü Rusya batar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı