NATO'dan Türkiye itirafı: Haritaya bakın anlarsınız!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin NATO için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, "Bunu anlamak için haritaya bakmak ve Türkiye'nin jeostratejik durumunu incelemek yeterli. Bu, fikir ayrılığı bulunan konuları konuşmayı engellemeyecektir." dedi.

NATO'dan Türkiye itirafı: Haritaya bakın anlarsınız!
NATO'dan Türkiye itirafı: Haritaya bakın anlarsınız!
GİRİŞ 22.11.2019 00:50 GÜNCELLEME 22.11.2019 00:50
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Stoltenberg, Le Figaro gazetesine bir demeç verdi.

 

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "NATO'nun beyin ölümü gerçekleştiği" şeklindeki yorumunu değerlendiren Stoltenberg, "NATO, güvenlik konularında hayati önem taşıyor. Her gün bir milyara yakın insanı koruyarak ve savunmaya en büyük katkısını on yıllarca sürdürerek bunu kanıtlamıştır." ifadelerini kullandı. 

'HEPSİ HAREKATI ELEŞTİRDİ ANCAK KİMSE...'

Barış Pınarı Harekatı'na da değinen Stoltenberg, geçen ay Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarette harekat ile ilgili endişelerini dile getirdiğini belirterek, şu görüşlerini paylaştı: 

 

 

"Bütün müttefikler harekatı eleştirdi ancak kimse Türkiye'nin NATO'daki yerini sorgulamadı. Türkiye, müttefiklerinin üslerini kullanmalarına izin vererek, DEAŞ ile mücadeleye katıldı. Türkiye, NATO bünyesinde Suriye ve Irak ile sınırda bulunan tek ülke. 3,6 milyon mülteciyi ağırlıyor. Türkiye, NATO için çok önemli. Bunu anlamak için haritaya bakmak ve Türkiye'nin jeostratejik durumunu incelemek yeterli. "

Stoltenberg, NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB) birbirlerinin rakibi olmadığını, ikisi arasında bir seçim yapmak durumunda kalınmaması gerektiğini vurguladı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Norveç, İzlanda, Türkiye, ABD, Kanada ve İngiltere'nin Avrupa'nın güvenliği konusunda önemli rol oynadığına da işaret etti.

YORUMLAR 25
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Mürteci kamplarında sars virüsü haberleri yapacaksını günlerce birkaç sahte fotoğraf haber falan ardından 5000 Suriyeli mürteciyi insan kaçakçılarının yardımıyla tam turuzim sezonu İtalya Fransa ve Yunanistan sahil kentlerine bırakacaksın,bak o zaman askeri yardımlar NATO desteği parasal destek akiyormu akmıyor mu, savaşı Avrupaya taşımadan bu iş olmaz
    Cevapla
  • Cemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Mürteci değil mülteci.
    Cevapla
  • Sınır 4 yıl önce Şikayet Et
    Barışpınarı harekatını yapmakla kimlerin oyunu bozuldu birzahmet onuda açıklarmısım.bizim yerimizde siz olsaydınız çoktan suriyeyi İşgal etmiştiniz.batı alkış tutardı.sizi gidi zalim batı
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Multeci kampi avrupanin jandarmasi
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    eeee nabak? harıtayı bılmedıklerınımı sanak? bırak bu ayakları
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    CRİSTOF COLOM'DAN .... YENİ TÜRKİYE'YE ; ......... 1492'de "hep BATI İSTİKAMETİNDE " giden Kristof COLOMB Amerika kıtasını keşfettikten sonra DOĞUYA gelmiştir. Bu olaydan 525 sene sonra "Hep BATI İSTİKAMETİNDE" yol alan Türkiye " Batıdaki ülkelerin bir yandan "DOSTUZ" derken; diğer yandan "saman altından su yürütmelerini ve Türkiye'nin altını oyan tutumlarını" hissetmekten bıktığı için !!!" siyasi olarak yine DOĞU'ya gelmiştir .
    Cevapla
  • balaca 4 yıl önce Şikayet Et
    harika yorumlamışsınız, tam isabet olmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi