ABD'deki Ermeni tasarısına ikinci engel

ABD'li Demokrat Senatör Bob Menendez tarafından Senato'ya sunulan 1915 Ermeni olaylarının "soykırım" olarak tanınmasını öngören karar tasarısı, Cumhuriyetçi Senatör David Perdue tarafından engellendi.

ABD'deki Ermeni tasarısına ikinci engel
ABD'deki Ermeni tasarısına ikinci engel
GİRİŞ 21.11.2019 23:32 GÜNCELLEME 21.11.2019 23:34
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD'li Demokrat Senatör Bob Menendez tarafından Senato'ya sunulan ve 1915 Ermeni olaylarının "soykırım" olarak tanınmasını öngören karar tasarısı ikinci kez engellendi.

 

 

Senatör Menendez, sözde "Ermeni soykırımının resmen tanınmasını" öngören karar tasarısının Genel Kurul'da oylanmasını talep etti.

Geçen hafta Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham tarafından bloke edilen söz konusu tasarı, bu kez Georgia eyaleti Cumhuriyetçi Senatörü David Perdue tarafından engellendi. Perdue, söz konusu tasarının ele alınması için doğru zaman olmadığını söyledi. 

 

 

ABD Senatosunda yapılacak tasarı oylamalarında herhangi bir senatör, karşı görüş bildirerek, oylamayı engelleyebiliyor. 

ABD Temsilciler Meclisinde, 29 Ekim'de yapılan oylamada, 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısı kabul edilmişti.

Temsilciler Meclisi Demokrat Vekili Adam Schiff tarafından nisan ayında sunulan söz konusu tasarı, 11 "hayır" oyuna karşılık 405 "evet" oyuyla meclisten geçmişti.

Türkiye ise söz konusu tasarının "yok hükmünde" olduğunu açıklamış ve kabul edilemez olduğunu vurgulamıştı.

YORUMLAR 14
  • Misilleme. 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de yaşayan seksen iki milyon kardeşlerime sesleniyorum hepiniz TBBM mail gönderin ABD'nin Kızılderililere soykırımın yaptığını bütün dünyaya duyurmalıyız ve bu Olayı Devlet olarak resmen tanımalıyız.
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Hocali Soykirimini ve Serbrenitsa Soykirimini ve Kosova Soykirimini Devlet olarak resmen tanimaliyiz
    Cevapla
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Onaylarsa neyle şantaj edecek. Bizimde ilerde iktidar değiştiği zaman kullanışlı şantaj malzemesi bizde koşarak gidecez aman abi biz ettik sen etme ne istiyorsun diyecez onu bekliyorlar. Korku imparatorluğu başkada bir şey değil tam şeytan hep korku vesvesesi veriyor. Kendisinin bir gücü takadı yok korkuyor birisi bir gün bir şamar atarsa şamar oğlanı olur diye haklı olarak çekiniyor.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalılar Siyonistlerin işgali ve sömürüsü altında. Amerika senatosunun sandalye yerleşimi bile şamdan şeklinde ve Amerikalılar bunun farkında bile değiller.
    Cevapla
  • kelleci 4 yıl önce Şikayet Et
    siz öncelikle bütün müslümanlara soykırım yaptınız ilk önce japonya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?