CENTCOM duyurdu! Suriye'de 500 ABD askeri kalacak

ABD, DEAŞ bahanesiyle PKK/YPG'ye yardım sağlamaya devam ederken CENTCOM tarafından yapılan açıklamaya göre Suriye'de 500 Amerikan askerinin bırakıldığı ve burada faaliyetlerini sürdürecekleri duyuruldu.

CENTCOM duyurdu! Suriye'de 500 ABD askeri kalacak
CENTCOM duyurdu! Suriye'de 500 ABD askeri kalacak
GİRİŞ 24.11.2019 11:25 GÜNCELLEME 24.11.2019 11:25
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) DEAŞ saldırılarına karşı 500 ABD askerinin Suriye'nin doğusunda kaldığını açıkladı.

 

 

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, ''Bölgede gelecek DEAŞ saldırılarına karşı Suriye'nin doğusunda yaklaşık 500 askeri personelimiz kaldı.'' ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin geçen ekim ayında başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Suriye'nin kuzeyinde bazı bölgelerden çekilen ABD ordusu, petrol kuyularının olduğu bölgelere geri dönmüştü.

 

 

Daha önce ABD askerlerinin Suriye'den çekileceğini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin doğusundaki petrol sahalarını güvence altına almak için bölgede asker bırakacaklarını açıklamış, "Petrolü güven altına aldık. O nedenle az sayıda ABD askeri petrolün olduğu bölgelerde kalacak ve biz de petrolü koruyacağız. Petrolle ne yapacağımıza sonra karar vereceğiz" demişti.

BAHANELERİ HEP AYNI: DEAŞ

Yıllarca eli kanlı terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantıları YPG/YPD ve bu örgütlere paravan olması için kurulan SDG'ye silah, eğitim ve parasal yardımda bulunan ABD, teröristlerle olan ilişkisini dünya kamuoyuna, ''DEAŞ'la mücadele'' şeklinde servis ediyordu.

Trump, terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürülmesinden hemen sonra Suriye'nin kuzeydoğusundaki petrol kuyularının geleceğiyle ilgili bir açıklama yaptı.

ABD Başkanı açıklamasında, ABD'nin Suriye petrolünden pay almasının zorunlu olduğunu belirterek, sondaj çalışmaları için ABD şirketlerini bölgeye gönderme önerisinde bulundu.

Trump'ın açıklamalarına paralel olarak, Suriye'deki 500 civarında ABD askeri, Suriye kuzeyinde petrol bölgeleri olan Deyr ez Zor, Rakka, Kamışlı, Tırbespiye, Rimelan, Çılağa, Derik ve Haseke kırsalında petrol bölgelerinde konuşlandı.

Yine Rakka'ya 4 kilometre yakınlıktaki Cezra bölgesinde 30 kadar ABD askerini olduğu bildiriliyor. ABD askerlerinin konuşlandığı Cezra bölgesinde de diğer bölgeler gibi petrol kuyuları bulunuyor.

YORUMLAR 33
  • Gurbetçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Gemilerle avrupa limanlarına ulaştırılan ham petrol abd nin 1958 deyaptırdıgı boru hatlarıyla rafinerilere Naklediliyo tüm avrupanın enerji ihtiyacı çeşitli bahanelerle orta dogudan adeta gasp ediliyo meselenin özü budur ayrıca kimya fabrikalarının ham maddeside petroldan elde edilen nafta dır
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD'NİN HAYALİ ...!!! ERBİL MERKEZLİ 5 KORİDOR ve PENTAGON PROJESİ: 1.Erbil-Basra, 2.Erbil-Kızıldeniz, 3.Erbil-Akdeniz (YPG koridoru), 4.Erbil-Karadeniz (PKK Koridoru), 5.Erbil-Hazar (PJAK Koridoru). Harita üzerinde çizdiğinizde ortaya Erbil merkezli 5 köşeli sarı bir yıldız çıkar. YPG'nin bayrağındaki yıldız.. Barzani, ABD adına 5 köşeli yıldızı rozet olarak takmak için uğraşıyor. PENTAGON’un yeni merkezi Erbil, İskenderun-Erbil-Kızıldeniz arasında kurulacak Büyük İsrail’in (Siyon Ülkesi) koruyucusu ve 53. EYALETİN ŞERİFİ BARZANİ. 5 koridor sayesinde 5 denizdeki NATO-PENTAGON hakimiyeti. İpekyolu, enerji, maden, insan trafiğinin kontrolü ve dünya hakimiyeti...??!!!
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD tarafından kabul görmeyen nokta Türkiye’nin güneyinde sınıra paralel uzanan ve halen ABD’nin destek verdiği PKK/YPG terör güçlerinin lojistiği için kullanılan M4 karayolunun tamamen Türkiye’nin kontrolü eline geçmesi hususudur. ABD, bu yolun tam olarak değil, kısmen ve kendisiyle birlikte kontrol edilmesini istemektedir. Irak’tan Doğu Akdeniz’e uzanan ve önemli şehir merkezleri arasında irtibat kuran bu ana güzergahtan SDG güçlerinin (PKK/YPG’de) olmasını istemektedir.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD HAYDUTLUĞU : Kağıt üzerinde "ABD VE TÜRKİYE KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE SURİYE KUZEYİNDE GÜVENLİ BİR BÖLGE" anlaşması var ama sahada Suriye kuzeyindeki kontrol ABD'nin 80.000 TIR'lık askeri desteği ile PYD=PKK'da !!?? NATO müttefiki Türkiye'ye karşı alenen PYD'nin desteklenmesi, ABD'nin zaman kazanımını amaclayan OYALAMA TAKDİKLERİ !!?? ( sınırımızın karşısında ABD bayrağı altında alenen terörö örgütünün korunması çabaları !!???
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD PLANI NEDİR? “Yeter ki PKK/YPG/SDG’nin bölgesine Türk askeri girmesin, ama bunu sağlamak için PKK terör örgütü taraflarca sindirilsin. Rusya ve Esed bu konuda sürece destek versin. Rusya desteği ile Şam ve SDG acilen bir anlaşmaya varsın. Şam, SDG’nin PKK ile bir ilgisi yoktur, açıklamasını yapsın. Sonra SDG ve Şam entegrasyonu süreci başlatılsın.”
    Cevapla
  • Damar 4 yıl önce Şikayet Et
    Olur hemen abim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi