Fransız Bakan'dan sert ABD eleştirisi!

Bahreyn'de düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Florence Parly, ABD'nin Suriye'den askerlerini çekmesini eleştirirken İran'la görüşmeleri sürdüreceklerini duyurdu.

Fransız Bakan'dan sert ABD eleştirisi!
Fransız Bakan'dan sert ABD eleştirisi!
GİRİŞ 24.11.2019 17:35 GÜNCELLEME 24.11.2019 17:41

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Florence Parly, bu yıl Bahreyn'de düzenlenen 15. Manama Diyalog Zirvesi'nde yaptığı konuşmada ABD'nin Ortadoğu'dan "kademeli olarak" geri çekilişinin endişe verici olduğunu belirterek, İran'ın "provokasyonlarına" yanıt verilmemesinin, tehlikeli olaylar zincirini başlattığını savundu.

Parly, "Gemilerin mayınlanma ile patlatılması cevapsız kaldığında, insansız hava aracı düşürüldü. Bu cevapsız kaldığında Aramco'ya ait büyük petrol tesisleri bombalandı. Bu ne zaman duracak?" diye konuştu.

ABD'nin geri çekilmesinin yavaş işleyen bir süreç olduğunu söyleyen Parly, "Eğilim bence oldukça açık ve bir sonraki seçimleri kimin kazanacağından bağımsız" diye ekledi.

 

 

"BİZE GÜVENEBİLİRSİNİZ"

Bunun yanı sıra ülkesinin İran'la görüşmeyi sürdüreceğini de belirten bakan, ABD'ye hitaben, "Müttefiklerimizin yanında olacağız. Bize güvenilirsiniz" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak