Gürcistan'da parlamento binası kuşatıldı

Gürcistan'da genel seçimlerin nispi temsil sistemine göre yapılmasını öngören değişikliğe destek vermeyen iktidar partisini protesto eden binlerce kişi, başkent Tiflis'te parlamento binasının karşısında bir kez daha toplandı.

GİRİŞ 26.11.2019 07:41 GÜNCELLEME 26.11.2019 09:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başkent Tiflis'te gece saatlerinde sokağa çıkan protestocular, Şota Rustaveli Caddesi'nden parlamento binası önüne yürüdü.

 

 

Çeşitli muhalefet partileri ile sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği gösteride eylemciler, ülkede genel seçimlerin nispi temsil sistemine göre yapılması isteklerini yineledi.

Parlamento binasının karşısındaki caddeyi trafiğe kapatan göstericiler, daha sonra binanın etrafında insan zinciri oluşturdu.
Protestocular, yarın da milletvekillerinin parlamentoya girişlerini engellemeye çalışacaklarını söyledi.

 

 

GÖSTERİCİLER DAHA ÖNCE DE VEKİLLERİ MECLİSE SOKMAMIŞTI

Protestocular, geçen hafta da parlamento binası önünde bir araya gelmiş ve vekillerin parlamentoya girişine izin vermemişti.
Polisin dağılın uyarısını dikkate almayan göstericilerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşanmıştı.

GÖSTERİCİLER VERİLEN SÖZÜN TUTULMASINI İSTİYOR

Tiflis'te haziranda düzenlenen 26. Ortodoks Parlamentolar Arası Genel Asamblesi'nin oturumuna, Rusya heyetindeki Rus Komünist Partisi Üyesi ve Rusya Devlet Duması Milletvekili Sergei Gavrilov'un, parlamento başkanının koltuğuna oturup konuşması üzerine ülkede protestolar başlamıştı.

Haftalarca süren gösterilere katılan protestocuların taleplerinden biri olan seçim sisteminin değişmesi konusu, Gürcistan hükümetince kabul edilmişti.

İktidardaki Gürcü Hayali Partisi Başkanı Bidzina İvanişvili, 2020'deki genel seçimlerin çoğunluk sistemi yerine, nispi temsil sistemine göre yapılmasına karar verdiklerini ifade etmiş ancak 14 Kasım'da parlamentoda düzenlenen oylamada, nispi temsil sistemine destek vermemişti.

YORUMLAR 5
  • ☪ Kürdüm ☪ 4 yıl önce Şikayet Et
    Ticaret savaşı : *Bir Kuşak Bir Yol Projesi ; Çin'in tarihi İpek Yolu'nu canlandırmaktır, bu Proje Çin'in ekonomik, askeri, diplomatik hedeflerini bir bütün haline gelmiş halidir.. 21. yüzyılın en büyük projesidir, ve bu projenin 4-8 trilyon dolar civarında bir maliyete ulaşması bekleniyor. Bu Proje 68 ülkeyi, dünya nüfusunun %65'ini, günümüz dünya ekonomisinin ise %40'ını doğrudan bir birine bağlamayı amaçlıyor, devasa alt yapı projesidir. Yüzlerce yol, liman, hava limanı, enerji üretim tesisleri, demir yolu ve benzeri tesislerden oluşur. Çin'in Tarihi İpek Yol Proje' geçiş güzergahından biride Gürcistan dır, dolaysiyla FETÖ model kalkışmanın faiili ABD merkezli prodüksyon
    Cevapla
  • Talat 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerilime gerek yok sokaga çıkanların hepsini terorist ve vatan haini ilan et iki saate kalmaz hepsi evine döner bu kadar basit.....
    Cevapla
  • misafir. 4 yıl önce Şikayet Et
    YARABBİ ABD, İSRAİL İNGİLTERE gibi dünyaya fesat tohumu eken terör devletlerini de bin beter eyle.
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    eyi kötü bi devletleri var onuda gendi elleriynen parçalayacaklar aha seyredin
    Cevapla
  • WİRUSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdide sıra Gürcistan'amı geldi Küresel Kaos yapan Devlet ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor