ABD'den Libya hamlesi! Hafter ile görüştüler

ABD'li üst düzey bir heyetin, Libya'daki gelişmeler kapsamında General Halife Hafter ile görüştüğü belirtildi.

ABD'den Libya hamlesi! Hafter ile görüştüler
ABD'den Libya hamlesi! Hafter ile görüştüler
GİRİŞ 26.11.2019 09:19 GÜNCELLEME 26.11.2019 09:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı, 24 Kasım'da yapılan görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Hafter ile yapılan görüşmede, ABD Orta Doğu ve Kuzey Afrika İşleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Victoria Coates, ABD'nin Libya Büyükelçisi Richard Norland, ABD Enerji Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Bakan Yardımcısı Vekili Matthew Zais ve USAFRICOM Strateji, Katılım ve Programlar Direktör Yardımcısı Tuğgeneral Steven de Milliano'nun yer aldığı kaydedildi.

Söz konusu görüşmenin, Libya'daki çatışmalara siyasi bir çözüm bulunması ve barışın sağlanması amacıyla yapıldığı, ABD'nin Libya’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan tam desteğine vurgu yapıldığı ifade edildi.

Öte yandan görüşme sırasında Libya'daki Rus faaliyetlerinin de ele alındığı belirtilen açıklamada, "Yetkililer, Rusya'nın Libya halkının canını hiçe sayarak ülkedeki çatışmaları kötüye kullandığına dair endişelerini de dile getirdi." ifadelerine yer verildi. 

Ülke genelinde ateşkesin sağlanması ve bu bağlamda tarafları bölen konularda Trablus merkezli yetkililer öncülüğünde ortak bir zemin oluşturulması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, "ABD, tüm tarafları Libya'da güvenli ve müreffeh bir gelecek inşa etmek adına bu fırsatı değerlendirmeye çağırıyor." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Safa 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam zaten Abd ajanı görüşmesi gayet tabii.
    Cevapla
  • Dereli 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika hep yanlış atlara oynuyor inatla sütçü beygiri diyor ne demişler gavur inadı...
    Cevapla
  • M b 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki sütcü beygirleride gezide faizi 4 den 24e kadar çikmasina neden oldu. Beygir deyip geçme. Gavurun beygiriyse 250 milyar dolar yük bindirirler ekonomiye..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...