Trump açıkladı: F-35 sipariş ettiler

ABD Başkanı Donald Trump: Bulgaristan bizden F-35'ler ve başka şeyler sipariş etti. ABD'den birçok askeri malzeme satın aldılar.

Trump açıkladı: F-35 sipariş ettiler
Trump açıkladı: F-35 sipariş ettiler
GİRİŞ 26.11.2019 09:45 GÜNCELLEME 26.11.2019 10:06
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Trump, Oval Ofis'teki görüşme öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "çok verimli bir toplantı" yapmayı umduklarını belirterek, "Bulgaristan bizden F-35'ler ve başka şeyler sipariş etti. ABD'den birçok askeri malzeme satın aldılar" açıklamasında bulundu.

 

ABD Deniz Kuvvetleri Sekreteri Richard Spencer'in Savunma Bakanı Mark Esper'in isteği üzerine istifa etmesine ilişkin Trump, "Bunu uzun süredir düşünüyorduk ancak bir türlü olmamıştı. Bu zamanlama meselesi" yorumunda bulundu.

Borisov da Trump'a kendisini ağırladığı için teşekkür ederek, "Vizelerle ilgili sorunu çözmeyi umuyoruz" dedi.

 

Trump-Borisov görüşmesinin ardından yapılan ortak basın açıklamasında ise iki ülke arasındaki "dostluk ve müttefiklik" vurgulandı.

Açıklamada, "ABD ve Bulgaristan, savunma teknolojisi ve endüstriyel ortaklığını daha da derinleştirmeyi planlıyor" değerlendirmesinde bulunuldu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Bulgaristan önce aç karnınızı doyurun! Vatandaşların Avrupa’da köşelerde, hırsızlık, dilencilik, yapıyorlar, çocuklar Gül mafyasının eline düşmüş! F35 siparişi vereceğine, vatandaşlarına iyi vaatler Verde ülkelerine dönsünler
    Cevapla
  • Necmi 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD etrafımızdaki birçok ülkeye bize vermediği silah sistemlerini vererek, bizi hem cezalandırıyor hem de o ülkeler karşısında zaafa düşmemizi bekliyor. Düşman olmak isteyen sebebini de yaratırmış(!)
    Cevapla
  • Tyfur 4 yıl önce Şikayet Et
    Bulgarların ordusu toplamda 20 bin kişi bizim açımızdan hiç bit tehlike yok.
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika bize f 35 niye vermiyor? S 400 var diye. Komşu bulgar alırsa f 35 i, bizde s 400 ü bulgar sınırına kurarız bütün f 35 bilgilerini toplar rusyaya veririz o kadar.
    Cevapla
  • Nane 4 yıl önce Şikayet Et
    O iş tam olarak öyle olmuyor. Uçak bizzat senin elinde değilse S-400 radarı tarafından istediğin deneyleri yapma şansın da olmuyor maalesef. Yani işe yarar bilgiler elde etmek bu yöntemle pek mümkün değil.
    Cevapla
  • Ayyıldız 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yedin içtin evladım tam danışman olacak adamsın
    Cevapla
  • Alpinnn 4 yıl önce Şikayet Et
    Super fikir. Bizde bu akıl varken kimse bizi yenemez
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD bin derdi F35 lerin bilgilerinin çalınması falan değil.Asıl derdi Rusya dan almış olmamız.Yani silah pastasını kimseye kaptırmak istemiyorlar.
    Cevapla
  • Sinan Can 4 yıl önce Şikayet Et
    Beyni ABD'de olan uçak beş para etmez keşke vermeseler eğer biz vaz geçersek 50 yıllık taahhüt imzaladık bazı ve bazı maddeleri çok ağır yaptırımlar getiriyor. Eğer bir savaş yapacaksak inanın ABD ve Avrupa ile yapacağız Rusya ile değil o neden le bu güçlere yabancı sistemleri yapmamız ya da almamız gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!