Rusya'dan PKK/YPG'ye tepki, 'Türkiye vuracak' iddiasına cevap

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'deki eylemlerine ilişkin, "SDG'nin Suriye'ye petrol için dönen ABD'nin desteğine güvenmesi iyi sonuçlanmaz. Kürtlere, kendi sözlerinde durmalarını ve konjonktür açısından şüpheli eylemlerde bulunmamalarını tavsiye ediyorum" dedi. Lavrov, YPG'nin "Türkiye vuracak" iddiasına cevap verdi. Rus heyeti de Kobani'de sözde yerel meclis üyeleriyle görüştü.

Rusya'dan PKK/YPG'ye tepki, 'Türkiye vuracak' iddiasına cevap
Rusya'dan PKK/YPG'ye tepki, 'Türkiye vuracak' iddiasına cevap
GİRİŞ 26.11.2019 17:28 GÜNCELLEME 26.11.2019 17:28
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İzlanda Dışişleri Bakanı Gudlaugur Thor Thordarson ile başkent Moskova'daki görüşmesinin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında, terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'deki eylemlerini değerlendirdi.

"ABD'YE GÜVENMENİZ İYİ SONUÇLAR DOĞURMAZ"

YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde yapıcı olmayan eylemlerde bulunduğuna dikkati çeken Lavrov, "Suriye Demokratik Güçleri'nin Suriye'ye petrol için dönen ABD'nin desteğine güvenmesi iyi sonuçlanmaz. Kürtlere, kendi sözlerinde durmalarını ve konjonktür açısından şüpheli eylemlerde bulunmamalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Lavrov ve Thordarson....

"ESED İLE GÖRÜŞÜN" ÇAĞRISI

Lavrov, YPG/PKK ile Esed rejimi arasında diyalog kurulması gerektiğini savunarak "Kürtlerin hakları, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliği çerçevesinde teslim edilebilir, Suriye yönetimiyle diyalog kurmaları gerek" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İDDİASI

SDG'nin ortaya attığı "Türkiye'nin Rusya'yla yapılan mutabakatı ihlal etmeyi planladığına" dair iddiayı yorumlayan Lavrov, "22 Ekim tarihli Rus-Türk mutabakatının yerine getirilmesine ilişkin olarak, Türkiye'nin mutabakatı ihlal etmeyi planladığını gösteren bir bilgiye sahip değiliz" dedi.

RUS HEYETİ AYN EL-ARAP'TA YEREL YÖNETİM İLE GÖRÜŞTÜ

Terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Ayn el-Arap (Kobani) sözde yerel meclise bir askeri heyet gönderen Rusya, bu ilçenin güneydoğusundaki Ayn İsa'da ABD'den boşalan üsse de yerleşti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, YPG/PKK'nın işgal ettiği Ayn el-Arap'ta kurduğu sözde sivil meclisi, bir Rus heyet ziyaret etti.Toplantıda Rus heyet ve YPG/PKK'lı teröristler, ilçedeki altyapı ve hizmetler konusunu ele aldı.

Rus heyeti Ayn el-Arap'ın sözde yöneticileriyle görüştü...

KRİTİK KENT AYN EL-ARAP

Halihazırda ilçede YPG/PKK'nın yanı sıra Beşşar Esed rejimi güçleri ve Rus askerleri konuşlu bulunuyor. Rejim güçleri, Barış Pınarı Harekatı'nın ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatlar çerçevesinde durdurulmasının ardından ilçeye girmişti. Rejim, ilçe merkezinde bir noktada ve Türkiye sınırı boyunca varlık gösterirken Rus güçler de ilçede bir askeri noktada bulunuyor. Bunlar haricinde YPG/PKK, ilçedeki işgal düzenini sürdürüyor. Örgüt diğer yandan, Ayn ela-Arap'da tünel ve çukur kazma, içlerini tekerlek ve akaryakıt ile doldurma faaliyetlerine de devam ediyor. 

KAYNAK: AA, SPUTNİK
YORUMLAR 14
  • Tosyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani Türkiye belli yerlere girmeyecek ama oradaki ypg pkk 450 km boyunca sınır hattından çıkartılacaktı. rusya ile devriye atıyoruz neden? ypg nin pkk nın güvenliği için mi. neden sormuyor Türkiye rusya ya hani mütabakata varmıştık. bu ypg pkk lıların burda ne işi var diye. onlar geregini yapmazlarsa Türkiye gereğini yapsın. Barış Pınarı devam etsin. Bu durum abd içinde geçerli...
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    ya ben bu ruslara güvenmiyorum
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Yav kardesler Bu dunya ypg kullanmak istiyor Bu turkiye bitirmek istiyor turkiyede bunlari kullansin baskanlari doyorki biz turkiyeyle Anlasaabilir
    Cevapla
  • VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya PKK/YPG ile anlaştığında otomatikman Akdeniz'den İran sınırına kadar uzanan bir koridora sahip oluyor. Ruslar İran'ın parçalanması konusunda da ABD ile anlaşır böylece Rusya PKK ile Akdeniz'den Hazar Denizine ve Ermenistan'a kadar uzanan bir koridora sahip olur. Kafkaslar’da Çeçenistan’ı işgali altında bulunduran Rusya, Gürcistan’ın da bir kısmını işgal etmişti. Gürcü asıllı Putin ve Ermeni asıllı dış işleri bakanı Lavrov birlikte Akdeniz’e mi açılıyorlar? Rusya’nın Ermenistan'da büyük bir askeri üssü var. Şimdi bu parçaları birleştirin bakın ortaya ne çıkıyor. Rusya Kafkaslar, Ermenistan, PKK/YPG ve Suriye vasıtası ile Akdeniz'e açılıyor.
    Cevapla
  • Asil Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Lavrov ermenisi hala PKK ya kürtler, kürtler deyip duruyor. Kürtler bizde oğlum hem de 350 bin göçmen kürt ve çoğu o bölgeden. Onları ne yapacaz Lavrov efendi. PKK ya habire yol gösteriyorsun da, bir arada bu bizdeki 3.6 milyon Suriyeliye de yol göster . Sırtını sıvazladığın teröristler bırakmıyor insanları vatanlarına.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…