ABD'de S-400 sancısı!

Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemlerini test etmeye başlaması Amerika’daki malum lobiyi harekete geçirdi: Yaptırım tehdidi ve diplomatik şantajlar yine gırla gidiyor.

ABD'de S-400 sancısı!
ABD'de S-400 sancısı!
GİRİŞ 27.11.2019 07:15 GÜNCELLEME 27.11.2019 07:20
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sisteminin saha testleri başladı. F-16 savaş uçakları, radarları aktive edilen S-400’lerin testi için önceki gün peşpeşe havalandı. Dikkat çekici gelişme, ABD’de mukim Türkiye karşıtı lobiyi harekete geçirdi. Mezkûr lobinin önde gelen isimlerinden Senatör Chris Van Hollen, S-400 testlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beyaz Saray’ı ziyaretinden sadece 2 hafta sonra başladığına dikkat çekerek, Türkiye’nin yine ‘kırmızı çizgiyi aştığını’ iddia etti. Erdoğan’ın Trump, ABD ve NATO ile dalga geçtiğini savunan Hollen, Washington yönetimini Türkiye’ye karşı yaptırım uygulamaya çağırdı.

 

 

HADİ F-35’İ DE VERELİM

İsrail yanlısı duruşuyla bilinen ‘düşünce kuruluşu’ FDD’nin (Foundation for Defense of Democracies) başkanı Mark Dubowitz ise sosyal medyada şunu yazdı: “Bir fikrim var. Hadi F-35’lerimizi de Erdoğan’a verelim, böylece S-400’ü en gelişmiş savaş uçağımıza karşı test edebilir ve sonra tüm bu istihbaratı Putin’e aktarabilir. Aptalca bir pazarlık.” Suriye’de uzun yıllar PKK-DEAŞ tiyatrosunu yöneten Beyaz Saray eski özel temsilcisi Brett McGurk ise hazımsızlar kervanına katılarak şu ifadeleri kullandı: “Erdoğan’ın, Beyaz Saray’da Trump’ı ziyaretinden on gün sonra, Türkiye, yeni Rus S-400 füze sistemini test etmek için NATO uçağı uçuruyor, aynı zamanda Türkiye destekli radikallerin kuzeydoğu Suriye’deki operasyonlarına devam ettiği bildiriliyor. Utanç verici.”

 

 

ÇEVİKÖZ YİNE SAHNEDE

Amerika’daki malum kesim S-400 sancısını bu cümlelerle dışa vururken koroya CHP’nin de katılması dikkat çekti. Daha önce Türkiye’nin ABD ve NATO ile ilişkilerine zarar vereceğini öne sürerek S-400 alımının iptal edilmesini isteyen Ünal Çeviköz, yine Amerikalılarla aynı dili kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz, S-400 sistemlerinin aktive edilmesinden duyduğu rahatsızlığı ortaya koyarak, “S-400’ler Türkiye hava sahasını savunmak için mi Ankara’yı savunmak için mi? 600 km radar menzili olan sistem yerleşim merkezleri dışında test edilemiyor mu?” şeklinde yazdı.

Yenişafak

YORUMLAR 53
  • Ajanslarajansi 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 reklam parası yerine 2 batarya daha göndersin Rusya ! İyi reklam oldu.
    Cevapla
  • almanyanınlondrasi 4 yıl önce Şikayet Et
    Antartika ile gronland ı korumak için. Ha birde Hawai yide koruyabilir belki . :)
    Cevapla
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz 2 yıldır S400 reklamı yapıyoruz yaptırtıyoruz. Batı da 2 yıldır Türkiye reklamı yapıyor tanımıyan kalmadı sağır sultan kundaktaki bebek bile duydu. By güruh emini rüyasında bile türkiyeyi görüyordur eminim uykuları kaçıyordur. CHP başa gelsin diye plan yapıyorlardır C unta H araketi Partisi = CHP
    Cevapla
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbiriniz, chpkk gibi kahrolun.
    Cevapla
  • AY YILDIZ. 4 yıl önce Şikayet Et
    Olan ABD sen Ateş olsan ancak kendini yakarsın canınız cehenneme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...