Türkiye'den NATO'ya rest: Dediğimizi yapın yoksa o imzayı atmayız

Gelen son dakika haberine göre Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye karşı verdiği mücadeleye NATO'nun yeteri kadar siyasi destek vermediği gerekçesiyle ittifakın Baltık ülkeleri ve Polonya ile ilgili savunma planlarını engellediği iddia edildi. Reuters'ın NATO kaynaklarından aldığı bu bilgiye göre; Türkiye planlara destek vermezse NATO'nun yıllardır süren Rusya politikasına büyük darbe olacak.

Türkiye'den NATO'ya rest: Dediğimizi yapın yoksa o imzayı atmayız
Türkiye'den NATO'ya rest: Dediğimizi yapın yoksa o imzayı atmayız
GİRİŞ 27.11.2019 12:55 GÜNCELLEME 28.11.2019 09:05
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

İngiliz haber ajansı Reuters'ın NATO'daki savunma kaynaklarına dayandırarak servis ettiği son dakika haberine göre, Türkiye'nin NATO'nun Baltık ülkeleri ve Polonya ile ilgili savunma planlarını, ittifakın Ankara'ya Suriye'de PKK/YPG ile mücadelesine daha fazla destek verene kadar reddettiğini duyurdu.

 

"YPG'Yİ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRENE KADAR PLANLARA İMZA ATMAYACAĞIZ"

Reuters haberinde, Türkiye'nin NATO'daki temsilcisine, ittifakın YPG'yi terörist örgüt olarak görene kadar, söz konusu savunma planlarını imzalamaması, özel ve resmi görüşmelerde bu konuda daha katı tutum sergilemesi yolunda talimat verdiği bildirildi.

 

NATO ülkelerinin Baltık Denizi'nde gerçekleştirdiği bir tatbikattan görüntü...

ABD İLE TÜRKİYE ARASINDA GÖRÜŞ AYRILIĞI

NATO'daki Türk temsilcinin ve Türk Dışişleri Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı'nın konu ile ilgili soruları yanıtsız bıraktığı kaydedilen haberde, söz konusu tartışmanın, gelecek hafta NATO'nun Londra'da yapacağı 70. yıldönümü zirvesi öncesi, Ankara ve Washington arasındaki YPG konusundaki görüş ayrılığının da bir göstergesi olduğu yorumu yapıldı.

NATO ülkelerinin Baltık Denizi'nde gerçekleştirdiği bir tatbikatta Türk savaş gemisi...

NATO'NUN RUSYA'YA KARŞI BALTIK ÜLKELERİNDE GELİŞTİRDİĞİ SAVUNMA PLANI: TÜRKİYESİZ BU PLAN İŞLEMEZ

NATO ülkeleri, Baltık ülkeleri ve Polonya'nın olası bir Rus saldırısına karşı savunulması konusunda bir askeri planı hayata geçirmek istiyor. Reuters'a konuşan bir diplomatik kaynak, Türkiye'nin onayı olmadan bu planın hayata geçirilmesinin zor olduğunu belirterek, savunma planını engelleyerek, Türkiye'nin Doğu Avrupalıları bu konuda "rehin aldığını" iddia etti.

Baltık kıyılarına demirlemiş Türk savaş gemisi...

"TÜRKİYE'NİN TAVRI BİRLİĞİ BOZUYOR" İDDİASI

Reuters'a konuşan ikinci diplomatik kaynak ise ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un NATO aleyhindeki son açıklamalarının ardından ittifakın birlik ve dayanışmaya en fazla ihtiyaç duyduğu bir sırada Türkiye'nin tavrını "birliği bozan" bir davranış olarak niteledi.

Baltık ülkeleri ve Polonya'yı savunma planı, Rusya'nın tek taraflı olarak Kırım'ı 2014 yılında ilhakının ardından ilk kez gündeme gelmişti.

KAYNAK: REUTERS
YORUMLAR 106
  • Tunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Sev beni seveyim seni
    Cevapla
  • 5 madde 4 yıl önce Şikayet Et
    Natonun en eski uyelerinden ve en sadik en guclu uyelerinden Turkiyeyi karsi teroristi destekle 5 maddeyi Turkiyeye isletme ama daha dun nato uyesi olan ulkeler icin 5 madde de 5 madde diye ortaligi ayaga kaldir 5 madde Turkiye icin yoksa hicbir nato ulkesi icin yok hemde teroriste destek veren abd almanya ingiltere fransa... Hic yok
    Cevapla
  • Hikmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu gavurları görünce cehennemin yaratılış hikmetini daha iyi anladım. Bunlardan cehennemde bize yer kalmaz. Yeter ki sağlam müslüman olalım.
    Cevapla
  • Bilgehan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sadece YPG demek yetmez! Adını değiştirip aynı çirkefliğe devam ederler! Binaenaleyh YPG ve aynı ideolojiye sahip farklı tüm terör örgütleri, diyerek NATO'ya şart koşmalıyız!
    Cevapla
  • Mato 4 yıl önce Şikayet Et
    NATO demek Türkiye demektir. Türkiye çıksın bir ay sürmez dağılması
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!