Kanal7 Dış Haberler Müdürü ve Haber7 Yazarı Taha Dağlı, Haber7 Dünya Masası'nda dünyada ardı ardına gelişen sıcak olayları yorumladı. İşte ABD'den İsrail'e Avrupa'dan dünyanın en sıcak olaylarının yaşandığı bölgelere kadar gelişen olayların perde arkası...

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Ankara'da yapılan S-400 denemeleri için "endişeliyiz" açıklamasında bulundu. Pompeo'nun bu söylemleri daha çok iç siyaseti bastırmaya yönelik ifadeler olarak yorumlandı.

NATO müttefiklerinden terörle mücadele desteği alamayan Ankara, birliğin baltık projelerine yönelik planı veto etti. Türkiye'nin kritik adımı, kısa sürede büyük yankı uyandırdı.

Suudi Arabistan, PKK kolu SDG'nin sözde elebaşını ağırladı. Riyad'ın Türkiye'nin bölgedeki hamlelerine karşı teröristler ile ilişki kurması dikkat çekti.

Avrupa'nın birçok noktası ekonomi temelli protestolara sahne oluyor. Çoğunluğunu çiftçlilerin düzenlediği eylemlerde "gelir eşitsizliğine" tepki gösteriliyor.

İsrail'de seçim bilmecesi çözülemiyor. Netanyahu ve rakibi Gantz hükümeti kuramazken gelişmeler Filistin'i de yakından ilgilendiriyor. 

Peki tüm bu gelişmeler ne anlam ifade ediyor? 

Kanal7 Dış Haberler Müdürü  ve Haber7 Yazarı Taha Dağlı, Haber7 Dünya Masası'nda dünyada ardı arkası kesilmeyen sıcak olayları Haber7 takipçileri için Kanal7 Dış haberler editörü Yasin Tekşen'e yorumladı. 

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Bir vatandas 29.11.2019 13:43
    Bunlari oyalayip kendi ucagimizi kendimiz yapmamizlazim
  • özmuşlu 29.11.2019 10:18
    sinan ay kardeş aynen bende katılıyorum.f 35 için yaptıklarını gördükten sonra TÜRKİYE bu itlerden bir şey almaz.Laf olsun torba dolsun.Siyaset böyle bir şey.Onu kendimiz yapabiliyorken daha iyisini geliştirmek varken niye patriota onca para verelim aklın yolu bir. F 35 e bu kadar itlik yapan abd niye f 22 yi piyasaya sürmüyor.Çünkü sınıfının en iyisi.İyisi dururken diğerine para vermek mantıklı mı sizce.Bence tfx bir an önce bismillah deyip hızlandırmak zorundayız.Başka yolu yok gibi gözüküyor.
  • sinan ay 29.11.2019 09:11
    vatandaş adlı yorumcuya türkiye patroit almıyor aynı koşullarda verirsen alırım diyor yani aslında blöf yapıyor yani almayacak
  • vatandaş 28.11.2019 22:33
    Türkiye neden patriot alıyor?
  • İzmir Kadir 28.11.2019 21:53
    Aynen
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek