İngiltere'de Channel 4 televizyonunda parti liderlerinin seçim öncesi yaptığı, canlı yayımlanan iklim değişikliği tartışmasına katılmayı reddeden Başbakan Boris Johnson ve Brexit Partisi liderinin yerlerine, üzerinde parti amblemleri bulunan, buzdan dünya heykelleri konuldu.

Muhafazakar Parti'nin, İngiltere'nin yayın denetim kurumu Ofcom'a şikayette bulunması ve kanalı İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ile birlikte komplo kunmakla suçlaması nedeniyle, İşçi Partililer Başbakan Boris Johnson'ı "bir korkak ve zorba" diye tanımladı.

HEYKELLER CANLI YAYINDA ERİDİ

Johnson, canlı televizyon tartışmasına katılmayı reddetmiş ve yerine Bakan Michael Gove'ın çıkmasını önermişti. Ancak Channel 4 bu öneriyi Gove'un parti lideri olmaması nedeniyle reddetmişti. BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre; Channel 4 Editörü Ben de Pear, kanalın "dünyanın acil durumunu temsil etmesi için, tartışmaya katılmayan liderlerin yerine iki buzdan heykelin konulduğunu" söyledi ve eriyen buzun "katılmayan liderleri temsil eden görsel bir metafor olduğunu" söyledi.

Tartışma sırasında ise, diğer partilerin lideleri iklim politikalarını anlattı. Corbyn, bu seçimin iklim krizine çözüm bulmak için son fırsat olduğunu söylerken, Liberal Demokrat Pati lideri Jo Swinson, Brexit'in durumu daha da kötüleştireceğini belirtti. Yeşiller'in lideri Sian Berry de, diğer partilerin kendi politikalarını taklit etmek için ellerinden geleni yaptığnını savundu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Sns 29.11.2019 14:15
    Mutlu ve putlu azınlık özentisi zavallılar.
  • Serkan 29.11.2019 13:47
    Muhalif mizah budur. Öyle dalga geçerek hakaret ederek olmaz...
  • Mehmet 29.11.2019 13:20
    Şok oldum
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek