Azerbaycan tüm dünyaya duyurdu: Silah almaya hazırız

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, Rusya'dan silah almaya hazır olduklarını duyurdu.

Azerbaycan tüm dünyaya duyurdu: Silah almaya hazırız
Azerbaycan tüm dünyaya duyurdu: Silah almaya hazırız
GİRİŞ 29.11.2019 22:37 GÜNCELLEME 29.11.2019 22:37
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Bakü yönetiminin Rus silahları almaya hazır olduğunu açıkladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, Azerbaycan'ın Rusya'dan silah almaya hazır olduğu mesajını verdi.

Abdullayeva, "Azerbaycan ile Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) ülkeleri arasında yakın askeri-siyasi ve askeri-teknik işbirliği kuruldu. Özellikle de, Rusya ile askeri-teknik alan da dahil çeşitli alanlarda kurulan işbirliğine dikkat çekmek istiyorum" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 26 Ekim'de Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ve 30 Ekim'de Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile yaptığı görüşmede 2020 yılında ülkelerimiz arasında gerçekleştirilmesi planlanan askeri işbirliği konularını ele aldığını anlatan Abdullayeva, "Gerektiğinde Azerbaycan, Rusya'dan yeni silah alabilir" diye vurguladı.

Ekim başında Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 16. Valday Uluslararası Tartışma Kulübü toplantısı kapsamında Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile görüşen Aliyev, "Askeri teknik işbirliği aktif olarak gelişiyor. Rus askeri teçhizatın alımıyla ilgili aramızda imzalanan sözleşmelerin, 3 milyonu hayata geçirilmiş olmak üzere 5 milyar dolar maliyetinde olmasına rağmen bugün bu yöndeki çalışmaları sürdürme kararı aldık. Söylediğim gibi bu yöndeki çalışmaları sürdürme niyetindeyiz" demişti.

YORUMLAR 13
  • Ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye azerbeycanna kendi ürettigi silahlari satabilir
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangi şartlarda silah alımı yapacağı haberde yok.Azerbaycan yerli üretimle ilgili adımlar atıyor. Gerekli olan şeyleri düşünüyordur.
    Cevapla
  • uyan 4 yıl önce Şikayet Et
    almyin en kisa zamanda türkiye ile bereber her silhi kendiniz üretin gelecek nesiller size tsk etsin
    Cevapla
  • ZOR38 4 yıl önce Şikayet Et
    .... ya kendin yap yada alacağın Malda Ortak Üretimde Israrcı ol Kardeşim. Devir o DEVİR !!! Yerlide belki yüksek kalite ve güçte olmayabilir ama alacağından üç beş sayı olarak fazlasını yaparsın o kişilerin şişirilmiş fiyatlarına denk ama yarın aynı üstün kaliteyi yakalarsın ve AZİMLE de geçersin inşllh.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Aliyev görevli biri Rusyadan silah alacak çünkü Kgb Rusya adamı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!