Türk vatandaşlarından Ukrayna havaalanında kötü muamele tepkisi

Ukrayna’nın liman kentlerinden biri olan Odessa’da, ülkeye alınmayan Türk vatandaşları havaalanında kötü muamele gördüklerini iddia etti.

GİRİŞ 01.12.2019 11:26 GÜNCELLEME 01.12.2019 17:41
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Ukrayna’daki Odessa Havalimanı’nda bir grup Türk vatandaşı nedenini bilmedikleri bir şekilde ülkeye alınmadıklarını söyledi. Kendilerine havaalanında kötü muamele yapıldığını öne süren Türk vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

 

 

Havalimanında görüntü çeken ve açıklama yapan bir Türk vatandaş, “Yaklaşık on gün önce geldiğimiz Ukrayna’da bize çok kötü davrandılar. Evraklarımızda bir eksiklik yok. Ülkeye alınmama sebebini sorduğumuzda bize düzgün bir açıklama bile yapılmıyor. Sınırda görevli polis memurları, bize bugün ülkeye alınmadıysanız yarın alınırsınız şeklinde sözler sarf edip, alay ediyor. Biz kaçak göçek insanlar değiliz. Tamamen keyfi olarak içeri alınmıyoruz. 10 eurodan 20 eurodan bir şişe suyu satıyorlar paramız kalmadı ekmek su bile vermiyorlar."

"Beni günlerce tuttuktan sonra geri gönderdiler ama hala orada vatandaşlarımız kaldı. İçlerinde kanser hastası olan var. En çok zorumuza giden de bizlere, bayrağımıza ve devletimize hakaret edilmesi. Biz ülkemize ve devletimize hakaret etmelerini gerektirecek bir şey yapmadık. Ne için ülkeye alınmadığımızı açıklayamıyorlar bile. Hakarete uğradığımızı, suçsuz olduğumuzu Odessa’daki konsolosluğa ilettik geldiler. Ama onlar da bir şey yapamadı. Ukraynalılar bizim ülkemize geldiğinde biz onlara böyle davranmıyoruz. Biz misafirperver bir milletiz. Sesimizi Dışişleri Bakanlığımıza duyurmak istiyoruz. Allah rızası için bu insanların mağduriyetini giderin” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Ahmet Yağmur Güldere, Türk vatandaşlarının sınırlarda yaşadığı sorunlar sebebiyle Ukrayna Devlet Sınır Servisi Başkanı Sergey Deyneko ile görüşmüştü.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 41
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    kahrol ukrayna yaşasın tayyib putin
    Cevapla
  • Nusaybin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin şeytanlıklarınızla uğraşamayız gönderin gitsin memleketlerine
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Sınır dışı edelim bizde bu kadar basit
    Cevapla
  • hakan gardas 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatandasımıza barbarlık yapmanın tek sebebi türkiye rusyaya çok yanaştı ve ukraynanın bagımsızlıgı hususunda türkiye tarafını belirlemiştir. Bunlar intikamını halktan alırlar bunu nezaman anlayacagız? Geç kalmadan türkiye burada masaya vurmalıdır
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    2 kurusluk ruslari ukraynalilari basima tac ettiniz. bakin bakalim dunya nin hangi ulkesinde turklere dogru duzgun muamele yapiliyor kopeklerle bile aradilar insanlarimizi.... en sert sekilde karsilik verilmeli bu kadar taviz verdik yeter artik...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!