Hindistan duyurdu: Ay'a inemedik, çakıldık!

Hindistan'ın Ay'a gönderilen ve inişe dakikalar kala bağlantısı kopan Vikram modülü ile ilgili yeni bilgiler paylaşıldı.

Hindistan duyurdu: Ay'a inemedik, çakıldık!
Hindistan duyurdu: Ay'a inemedik, çakıldık!
GİRİŞ 01.12.2019 10:59 GÜNCELLEME 01.12.2019 11:06
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Hindistan, bir süredir Ay'a yeni bir uzay aracı gönderme projesi üzerinde çalışıyordu. Çalışmaların tamamlanmasının ardından fırlatmaya hazır olan Chandrayaan-2, 22 Temmuz 2019 tarihinde Satish Dhawan Uzay Merkezi'nden Ay'a fırlatılmıştı. 

 

 

AY'A İNERKEN BAĞLANTI KOPTU

Chandrayaan-2, yaklaşık 1.5 aylık yolculuğunun ardından 6 Eylül 22.00 sularında, taşıdığı Vikram uzay aracı ile Ay'ın güney kutbuna bir iniş gerçekleştirmeye çalıştı. Bu iniş, Hindistan tarihinin belki de en dramatik sonlarından birine şahitlik etmemize neden oldu.

 

 

Büyük umutlarla Ay'a gönderilen araç, önce yavaş yavaş Ay yüzeyine doğru alçalmaya başladı. Ancak, yüzeye sadece 2 kilometre kala araçla irtibat aniden koptu.

HİNDİSTAN: ARAÇ YERE ÇAKILDI

İniş esnasında araçla aniden bağlantının kopması birçok yetkiliye göre, aracın yüzeye çakıldığına işaret ediyordu, ancak Hindistan Uzay Araştırma Ajansı (ISRO), araçla iletişimin koptuğunu ve verilerin incelendiğini belirterek, ayrıntılı bilgi vermekten kaçınmıştı.

Hindistan hükümeti ise yakın zamanda yaptığı açıklamada olaya son noktayı koydu. Aracın frenlerinin arızalanarak çalışmadığını belirten  Hindistan Uzay Bakanı Jitendra Singh, ''İniş görevinin ikinci aşamasında, aracın hızı beklenenden oldukça fazlaydı. Araç kontrolden çıktıktan sonra ise yüzeye sert bir iniş yaptı.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 19
  • YiğidO 4 yıl önce Şikayet Et
    Malum ülke sabote etmiştir. Sinyal kesiciyi çoktan yerleştirmiştir adamlar uzaya. Sen ben istesek de inemeyiz aya. Ayda ve marsta olmanın tek nedeni ticaridir. Orada bulunan elementler dünyada çok az bulunan çok değerli elementlerden. Orayı sana sömürtmezler
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    1960'ların teknolojisi ile aya inip poz veren orada artistlik yapan ülkeler ne hikmetse aradan geçen 50 yıl ve teknolojideki çılgın değişime rağmen halen aya inmişte değiller. Bu aya inme işi tam bir hikaye.
    Cevapla
  • isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Aya gidilmediği komplo teorisine hala inanıyor musunuz gerçekten. :)
    Cevapla
  • Haha 4 yıl önce Şikayet Et
    Aya gondereceginize ineklerinize küspe alın aç kalmışlar
    Cevapla
  • Sevda 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben cocukken azcik hatirliyorum bizim bir baskanimiz israil ucaklarindan hastalikli kenemi yoksa sinekmiydi bisey atildigini söylüyodu ozaman kimse inanmamisti...ya bu nasa uzay hikayeleri hepsi yalan...taaaaa bastan beri bu ülkeler insanlari uyutuyorlar
    Cevapla
  • soru 4 yıl önce Şikayet Et
    Plutonun, Satürnün, Jüpiterin resimleri geliyor. Onlarda yalan mı? Düz Dünya saçmalığına inanlardanmısınız acaba merak ediyorum.
    Cevapla
  • Sezgin 4 yıl önce Şikayet Et
    En azindan gercekleri konusuyolar..nasa olsaydi binbir yalan uyduracakti yillardir yalan söyledikleri gibi.....ya yillardir uzaya cikiyolar sözde nerede vidyolar nerede resimler...yukardan dünyanin alt kismini nasil cekiyosunuz peki....resmen rezillik
    Cevapla
  • Red 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok komik ya
    Cevapla
  • Saracen 4 yıl önce Şikayet Et
    Ay dunyanin etrafinda donmuyor mu? Avustralya Yeni Zelanda Ay gormuyor da sadece kuzey yarim kure de biz mi Ay'i goruyoruz. Dusun iki defa da oyle bari yaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası