Tarihi anlaşma ayarını bozdu! Türkiye hamlesi

Türkiye'nin Libya ile deniz yetki alanları konusunda imzaladığı mutabakat Miçotakis'i çıldırttı. Yunan Başbakan Londra'da yapılacak NATO zirvesinde Türkiye'nin kınanmasını talep edecek.

Tarihi anlaşma ayarını bozdu! Türkiye hamlesi
Tarihi anlaşma ayarını bozdu! Türkiye hamlesi
GİRİŞ 02.12.2019 10:34 GÜNCELLEME 02.12.2019 10:34
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis 3-4 Aralık'ta Londra'da yapılacak zirve sırasında NATO'dan Türkiye'ye kınama talep edecek.

 

Lideri olduğu Yeni Demokrasi Partisi kongresinin kapanışında konuşan Miçotakis Türkiye'yi provokasyon yapmakla suçladı. Haddini aşan Yunan Başbakan sözde provokasyonları cevapsız bırakmayacağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük siyasi grup olan Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) de desteğini aldıklarını söyleyen Miçotakis Türkiye'nin uluslararası hukuku çiğnediğini öne sürerek "NATO gibi bir ittifakın kenarda durup sessiz kalması mümkün değildir" diye konuştu.

 
YORUMLAR 26
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hâlâ Türkiye'nin büyüklüğünü göremeyenler, Reisin ayağına gelip bizide anlaşmalara dahil edermisin diye yalvaracaklar. Türkiye ile dost olanlar kazanır.
    Cevapla
  • Bayrampaşalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Mitsotakis muhafazakar Yorgo sosyal demokrat bunlar Yunan çıkarı için dışarda bir olurlar yarı kominist çipras da aynı bizdeki CHP dışarda Türkiye'yi şikayet etmek kötülemek için her şeyi yapıyor bizim Akdeniz'de ne işimiz var hala Libya ile yaptığımız anlaşmaya sevinemiyorlar nedenmi eger 2023 kadar Trakya'da Akdeniz'de petrol yada gaz çıkartırsak birdaha 2071 kadar iktidarı göremeyecekler bunu çok iyi biliyorlar YALANOGULLARI.
    Cevapla
  • yiğidoğ 4 yıl önce Şikayet Et
    talep edebilirsin ama kınayamasınız cünkü türkiye olmadan Nato bir hic .
    Cevapla
  • mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    bu yunanlar çok tehlikeli bunlarda güç olsa var ya tüm türkiyede katliam yaparlar.yunana ve ermeniye asla güven olmaz canavara gel beni ye dersen gelir yer bir de dişinin kirasını ister demiş atalarımız
    Cevapla
  • Buldozer 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • faz 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın miçotakis gel etme eyleme gel yamacımıza tüm dertlerin bitsin , şu an yamyamların elindesin bizim kıymetimizi anlayamazsın. abilik neymiş işte o vakit görürsün.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Köpeğe sayın denmez kardeş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!