Putin'den çarpıcı NATO açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hızla gelişen dünyada NATO'nun kendine özgü eskimiş düşünce basmakalıplarının bir işbirliği aracı olamayacağını söyledi. Rus lider ayrıca, NATO'nun ülkelerine doğru gelişmesini "tehdit" olarak algıladıklarını belirtti.

Putin'den çarpıcı NATO açıklaması
Putin'den çarpıcı NATO açıklaması
GİRİŞ 03.12.2019 16:22 GÜNCELLEME 03.12.2019 17:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus donanmasının ihtiyaçlarına ilişkin bir toplantıda "Son yıllarda İttifak'ın eskimiş düşünce basmakalıpları hızla, net biçimde değişen modern dünya koşullarında etkili çözüm arayışı ve kabulü için iyi bir araç görevi göremiyor" dedi.

 

Daha önce birçok kez NATO ile işbirliğine hazır olduklarını belirten Putin, "Terörle mücadele, yerel silahlı krizler, kitle imha silahlarının kontrolsüz yayılması tehlikesi gibi gerçek tehditlerle mücadele için hazır olduğumuzu söyledik" açıklamasını yaptı.

Rus lider ayrıca, NATO'nun ülkelerine doğru gelişmesini "tehdit" olarak algıladıklarını belirtti. İttifak'ın Sovyetler Birliği ile mücadele için kurulduğunu hatırlatan Putin, "Bilindiği gibi artık Sovyetler Birliği yok, NATO'nun kuruluşuna cevaben oluşturulan Varşova Paktı da yok. Ancak NATO varlığını sürdürmekle kalmayıp genişliyor da. Kuruluşu sırasında 12 ülke varken, artık 29 ülke var. İttifak ülkelerinin askeri harcamaları da küresel askeri harcamaların yüzde 70'ini oluşturuyor" dedi.

 
YORUMLAR 5
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk ulusu natoya karsi rusyanin yaninda yer alacaktir terörist natonun cani cehenneme
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya ya masum Rusya süt dökmüş kedi Yanında yer alalım biraz daha sivil katletsin
    Cevapla
  • evladi fatihan 4 yıl önce Şikayet Et
    adam itiraf ediyor nato ölmüs diyor biz diretiyoruz yasasin nato.nato bosnada öldü 30 yil gecti be
    Cevapla
  • BİZce 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin NATO'da YPG'nin terör örgütü olarak tanınması için diretmesi ve bu yüzden Baltık Ülkeleri hakkındaki planları onaylamaması, bizden çok Rusya'nın işine geliyor.
    Cevapla
  • Anadolu 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkalarının ne kadar işine geldiğinden çok bizim işimize ne kadar yaradığı önemli.. Rusya'nın işine yarıyor diye tezimizden VaZmı geçeceğiz..sonuna kadar diretmeliyiz incelediği yerden kopsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'