Londra'daki zirve sonrası Macron'dan Türkiye ve Erdoğan açıklaması

Son dakika haberi: Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Londra'da gerçekleştirdiği Suriye konulu Dörtlü Zirve sonrası basına açıklamalarda bulundu. Macron, görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Macron, YPG konusunda Başkan Erdoğan'ı ikna edemediklerini açıkladı.

GİRİŞ 04.12.2019 00:35 GÜNCELLEME 04.12.2019 09:44
Bu Habere 177 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye konusunda tüm belirsizliklerin ortadan kalkmadığını, önceliğin DEAŞ ve terör ile mücadele olduğu konusunda bir iradenin bulunduğunu bildirdi.

ZİRVE SONRASI AÇIKLAMA YAPTI!

Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Londra'da gerçekleştirdiği Suriye konulu Dörtlü Zirve sonrası basına açıklamalarda bulundu.



'TÜM BELİRSİZLİKLER ORTADAN KALKMALI'

"(Suriye konusunda) Tüm belirsizlikler ortadan kalkmadı. Önceliğin DEAŞ ve terör ile mücadele olduğu konusunda bir irade var. Bu benim için önemli." diyen Macron, mülteciler konusunda iş birliğinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Macron, Suriye krizinin sona ermesi için çalışmaların sürmesi gerektiği konusunda liderler arasında bir fikir birliği olduğunun altını çizdi.

Zirvede Libya konusunu da görüştüklerini vurgulayan Macron, bu hususta Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin (GKRY) çıkarlarını da önemsediğini dile getirdi.

Emmanuel Macron, "Bu toplantıdan Suriye konusunda söylediğim 3 husustaki fikir birliğini akılda tutuyorum." dedi.

'TÜRK HALKINA DERİN BİR SAYGIM VAR'

Erdoğan ile ilişkisinin sorulması üzerine, Macron, "Onunla birebir görüşme fırsatım oldu. Herkese saygım var. Biri hakkında saygısızlık yaptığımı duymadınız. Herkes kendi sorumluluğunu alır. Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu düşünüyorum. Türk halkına derin saygım var." yanıtını verdi.



'ANLAŞMAZLIKLAR BUGÜN KALKMADI'

Türkiye ile üzerinde anlaşılmayan konuların bulunduğunu aktaran Macron, bu toplantının Suriye konusunda ilerleme kaydedilmesine neden olduğunu vurguladı. Macron, YPG konusunda Türkiye ile anlaşmazlığın bulunduğunu belirterek, "PKK hususunda bir belirsizlik yok. Fransa, (PKK'lıları) terörist olarak kabul ediyor, kınıyor ve yargılıyor." ifadesini kullandı.

'ERDOĞAN BUNA KATILMIYOR'

YPG'lilere işaret eden Macron, "Tamamen terörist olarak kabul edemeyiz. (Cumhurbaşkanı Erdoğan) buna katılmıyor. Bu anlaşmazlık bugün kalkmadı." açıklamasında bulundu.

Zirvenin ardından Başkan Erdoğan başbakanlık ofisinden ayrıldı.

Macron, "Türk topraklarının güvenliği konusunda endişeliyiz. Ancak DEAŞ ile kimin mücadele ettiğini unutmak istemiyoruz." diye konuştu.

ZİRVE ÖNCESİ TRUMP İLE GÖRÜŞEN MACRON AÇIKLAMA YAPMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron NATO Zirvesi öncesi Londra'da bir araya geldi. İki lider kameraların karşısına geçerek açıklamarda bulundu.

'SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM'

 

Macron, ''Açıklamalarım tepki çekmiş olabilir ama bunların arkasındayım. ABD onlarca yıldır çok fazla yatırım yapıyor. bu konuda aynı fikirdeyim. Daha güçlü bir NATO'dan yanayım.'' ifadelerini kullandı.



TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Türkiye konusuna gelecek olursak, bizimle birlikte savaşmış olan gruplara karşı savaşıyorlar. Bu gerçekten stratejik bir konu. Uzun vadeli barışı sağlamak için 'düşmanımız kimdir?' Bunu net bir şekilde ortaya koymak lazım. Terörle daha etkin mücadele edilmesi gerekiyor.

MACRON'DAN SKANDAL SÖZLER

Sözlerinin devamında Macron, ''Türkiye, DEAŞ'a bağlı bazı gruplarla çalışıyor. Türkiye, terörle beraber mücadele ettiğimiz Kürtlere karşı savaşıyor.''ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 177
  • Haso 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin isi gucu cikar insan hayatina saygilari sifir ellerinden helse turk milletini valla birkasik suda bogacaklar
    Cevapla
  • Haso 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunlar pkk ypg yi bizden iyi mi tanirlar hayret valla
    Cevapla
  • osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ayakları brak bizim sana saygımız yok kıvrak kıvrak konuşma lafı gevelemeden pkk ypg pyd ve bunlarla minicik organik bağı olan her oluşum teröristtir içerde veya dışarda türkiye cumhuriyrtine kasteden kurşun sıkan lerin tümü teröristtir demedikten sonra size saygı yok
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Pyd nin ne mal olduğunu, nasıl bir terör yapılanması olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Daeş gibi pkk gibi dhkpc gibi oda sizin çocuğunuz. Kıçındaki dona kadar vermediniz mi? Suriyede insanlara yaptığı işkencelere patlattığı bombalara ne diyorsunuz.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 4 yıl önce Şikayet Et
    türk halkına saygım var diyor türk halkının sana saygısı yok sen pyd ypg terör örgütü demediğin sürece türk halkına saygılı olma türk halkı terörüst sevicilerin türk halkına saygı istemiyor her şey senin önüne konuyor pkk pyd dir ypg dir kanıtlar ortada siz genede ypg terör örgütü değil diyorsun o zaman terör örgütlerinden sizde yararlanıyorsunuz evet sen değil senin gibi bir çok pyd ypg pkk ya destek veren aynı konumda pkk terör örgütü diyorsun ama pkk pyd ypg birleşti görmemezlikten geliyorsunuz nalet ve yazıklar olsun sizin insanlığınıza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar