Boris Johnson'dan sürpriz Türkiye açıklaması: Kabul ediyoruz!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Londra'da gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısında dörtlü zirveyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Johson, "Türkiye'nin 4 milyon sığınmacıya yaptığı ev sahipliği nedeniyle yüz yüze olduğu devasa baskıları, PKK'dan gelen terör tehdidini kabul ediyoruz. NATO müttefikleri arasında yanlış anlamalardan kaçınmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Boris Johnson'dan sürpriz Türkiye açıklaması: Kabul ediyoruz!
Boris Johnson'dan sürpriz Türkiye açıklaması: Kabul ediyoruz!
GİRİŞ 04.12.2019 21:10 GÜNCELLEME 04.12.2019 21:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Türkiye'nin de katılımıyla gerçekleştirilen dörtlü zirvenin iyi geçtiğini, bu görüşmelerin süreceğini söyledi. 

 

 

Johnson, Londra'daki NATO Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği dörtlü zirveyle ilgili değerlendirmede bulundu. 

''TÜRKİYE'NİN YÜZ YÜZE OLDUĞU DEVASA BASKILARI KABUL EDİYORUZ''

 

 

"Suriye'nin kuzeyindeki durumun karmaşıklığını görüştük." ifadesini kullanan Johnson, "Türkiye'nin 4 milyon sığınmacıya yaptığı ev sahipliği nedeniyle yüz yüze olduğu devasa baskıları, PKK'dan gelen terör tehdidini ki bu Türkiye'nin yüz yüze olduğu gerçek bir tehdittir, kabul ediyoruz" diye konuştu.

''BU GÖRÜŞMELERİ SÜRDÜRMEYE KARAR VERDİK''

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyiyle ilgili planlarını, ne yapmak istediğini ve geleceği nasıl gördüğünü anlamaya çalıştıklarını belirten Johnson, "Hepimiz NATO müttefikleri arasında yanlış anlamalardan kaçınmak istiyoruz. Bu görüşmeleri sürdürmeye karar verdik" dedi.

DEAŞ'A KATILAN İNGİLİZLER

Terör örgütü DEAŞ'a katılan İngiltere vatandaşlarını kabul edip etmeyecekleriyle ilgili bir soru üzerine de Johnson, "İngiliz yasalarını çiğneyerek bu ülkenin vatandaşı olma haklarını kaybettiler" yanıtını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın yabancı savaşçıları ülkelerine göndermeyi istediği hatırlatılan Johnson, İngiltere'nin bunları kabul etmeme gerekçesi olarak da "Hukuk sistemimiz bunları mahkum etmeyi çok güçleştiriyor" ifadesini kullandı. 

YORUMLAR 6
  • rmznkc 4 yıl önce Şikayet Et
    bu makron kendini hep büyük göstermeye çalışıyor
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Boris dede topraklarını yok etme ettirme orda bir köy var uzakta gitmesekte görmesekte o köy bizim köyümüzdür diye bir şiir var
    Cevapla
  • 123qwertt 4 yıl önce Şikayet Et
    Macron içi boş olunca kasılarak durumu telefim etmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    hani kim nerde yola geliyor şimdiye gadar türkiyeye yapılmaya çalışılanları abd nin v ab nin bilmedigini sananlar varmı? varsa cok yazık unuttunuzmu daha barış pınarı harekatı baslamadan suriyedeki ve ıraktaki kürtleri sırf türkiyeye garşı ypg çatısı altında birleşmesi için resmi çalışmalar yapanlaramı lafla derdini anlatacan uzun lafın gısası bunların tek anladıgı güç
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi hikaye. Neymiş baltık güvenliği. Silah satmak işleri. Dertleri çıkar para ticaret. Ey Türkiyem bunların iltifatına güvenme. Bunlar ile ilişkiyi kademe kademe kesmek Türkiyenin lehine çünkü Avrupa Türkiye üzerinden şimdiki saltanata kavuştu. Tarih bunu bize anlatır. Bize esas zarar veren münafıkların Osmanlıyı kötüleyerek Avrupanın ekmeğine yağ sürmesidir. Ne yapsalar boş. Kışın sonu bahar. Avrupa hasta adam oldu. Amerika batmak üzere. Rusya 2023 ten sonra Türkiyesiz hareket edemez hale gelecek inşaAllah. Küfürün karargahı Çin. Hakkın karargahı Türkiye diye düşünüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi