Casusluk skandalında yeni perde

Almanya, Türkiye’den kaçan binlerce FETÖ ve PKK’lının iltica trafiğini yöneten casus avukat Yılmaz S. ilgili yeni bir adım attı. Yılmaz S.’nin aldığı dosyalarda adı geçen 70’ten fazla kişiye oturma izni verildi. Alman polisi henüz oturma izni almayan ve işlemleri devam eden FETÖ’cüleri de korumaya aldı.

Casusluk skandalında yeni perde
Casusluk skandalında yeni perde
GİRİŞ 05.12.2019 06:25 GÜNCELLEME 05.12.2019 06:39
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Almanya arasında yeni bir gerileme neden olan ‘casus avukat’ olayında Berlin’den yeni adımlar geldi. Almanya ‘casus avukatın’ üzerinde ve ofisindeki dosyalarda adı geçen 70’ten fazla kişiye oturma izni verdi. İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat Yılmaz S., 17 Eylül’de Ankara’da düzenlenen bir operasyonla gözaltına alınmıştı.

ALMANLARA GİZLİ BİLGİ SERVİS ETTİ

Yılmaz S.’nin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda onlarca dosya ele geçirilmişti. Yapılan soruşturmalarda avukatlık bürosu bulunan S.’nin, özellikle 15 Temmuz’un ardından yasadışı yollarla Avrupa’ya kaçan, gittikleri ülkelerde siyasi sığınma talebinde bulunan FETÖ’cüler ve PKK’lılarla ilgili rapor hazırladığı ortaya çıkmıştı. Casus avukatın tutuklanmasının hemen ardından dosyalarda adları bulunan FETÖ’cü ve PKK’ları kapı kapı dolaşarak uyarak Almanya, geçtiğimiz hafta bir adım daha attı.

TÜM TERÖRİSTLERE KORUMA

Dosyalarda adı geçen PKK ve FETÖ’cülere “Bilgileri Milli İstihbarat teşkilatına geçti” diye oturma/iltica izni verilmeye başlandı. Alman basın yayın organlarına göre, Yılmaz S., üzerinden ele geçirilen dosyalardan olayı 47 ismin bilgilerinin Türkiye’nin eline geçtiği iddia edildi. Avukatın tutuklanmasından bu yana bu 47 kişiden 27’sine ‘koruma statüsü’ verildi. Avukatta ele geçirilen ancak daha önce başvuruları daha önceden reddedilen 18 kişinin dosyası da yeniden incelendi. Bu kişilere de “tehlikede oldukları” iddiasıyla koruma statüsü sağlandı. Listedeki 2 kişi hakkında her hangi bir tehlike bulunmasa da sınır dışı edilmeyecekleri öne sürüldü.

BİRLİK’İN DOSYASI DA VAR

Avukatta ele geçirilen dosyalar arasında HDP eski Milletvekili Leyla Birlik’in dosyasının da olduğu belirtildi. Bingöl, Diyarbakır, Hakkâri, Şırnak ve Van Cumhuriyet Başsavcılıklarınca ‘PKK/KCK terör örgütüne üye olmak’, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’, ‘Terör örgütü adına faaliyette bulunmak’ suçlarından yürütülen soruşturmalar kapsamında aranan Birlik, yasa dışı yollarla Yunanistan’a kaçmış, buradan da Almanya’ya gitmişti.

Yenişafak

YORUMLAR 33
  • Mete 4 yıl önce Şikayet Et
    Gün ola, harman ola.
    Cevapla
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya gibi dortu olanın düşmana ihtiyacı yok
    Cevapla
  • Trakyali amica 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Merkel almanyanin bir teror kampi oldugunu calisan butun turkler senelerdir biliyor siz yenimi ogrendiniz BND ne ise yariyor iki tane neonazicilerle basa cikamadiniz simdi Kara Kara dusunsun
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman kafayı yemiş. Hiç bir doğru işleri kalmadı. Güclü liderler çıkaramıyorlar kime ve neye hizmet etikleri belli değil. Irkçılık ise tüm partilerinde var. Çöküşe doğru ilerliyorlar.
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Güya NATO da bunlarla beraberiz ve bunlar bizi koruyacak.Türkiye bin parçaya bölünse,çini rusu gelip ülkemizi işgal etse bunlar zil takıp oynar,kilisede çanlar aylarca dog dong öter.Tıpkı 1.dünya savaşında aynı safta olduğumuz halde Kudüs İngilizlerce işgal edildiğinde Almanya da kiliselerin çanlarını çaldığı gibi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!