NATO'nun yeni rakibi Çin

Londra'da yapılan NATO zirvesinde dikkat çeken Çin gelişmesi yaşandı. NATO’nun İngiltere’deki zirvesinin sonuç bildirgesinde Çin’den hem mücadele edilmesi gereken bir sorun, hem de bir fırsat olarak söz ediliyor. İttifak bundan böyle Pekin’i daha fazla mercek altına alacak. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de açıklamasında bu konuya değindi.

NATO'nun yeni rakibi Çin
NATO'nun yeni rakibi Çin
GİRİŞ 05.12.2019 22:19 GÜNCELLEME 05.12.2019 22:34
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Londra'da yapılan NATO zirvesinin sonuç bildirgesinde Çin ilk defa "ittifak için olası bir tehlike" olarak nitelendirildi.



'FIRSAT ANLAMINA GELİYOR'

Söz konusu metinde "Çin'in artan etkisinin ve izlediği uluslararası politikanın, hem baş edilmesi gereken bir durum hem de bir fırsat anlamına geldiğinin farkındayız" ifadelerine yer verildi.



NATO GENEL SEKRTETERİ DÜŞMAN OLARAK NİTELENDİRMİYOR

 

 

Ancak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Çin‘i, en azından şimdilik yeni rakip ve hatta bir düşman olarak nitelendirmek istemiyor. Londra'da yaptığı açıklamada, "NATO'nun Güney Çin Denizi'ne taarruz etmesinden söz etmiyoruz. Ancak Çin'in bize doğru yaklaştığını dikkate almamız lazım" diyen Stoltenberg, Çin'in klasik anlamda askeri silahlanma ile şu an için bir ilgisi olmayan, Arktika, Afrika ve Avrupa'daki faaliyetlerine vurgu yaptı.



ESPER'DEN DE AÇIKLAMA!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Mark Esper de, sonuç bildirgesindeki cümlenin, "Çin'in şu an için bir düşman olduğu anlamına gelmediğini" dile getirdi. Pekin'in NATO için stratejik bir görev olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydeden Esper, şu uyarıyı yapmayı da ihmal etmedi: "Bazı şeylerin istediğimiz gibi gelişmemesi durumuna hazırlıklı olmalıyız".

YORUMLAR 17
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Nato aradığı düşmanı bulmuş ÇİN Düşman yoksa Nato'ya gerek yok İyiki varsın Çin (Nato açısından)
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    yok kardeşim öyle degil
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    artık çin ile korkutup bol bol silah satarsınız... ve her ne hikmetse çinlilere çin seddini yaptıran bir milleti de yok sayarsınız... siz asla adam olmazsınız...
    Cevapla
  • Hyr 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir kere çinsiz ekonomimizi ayakta tutacak hale gelin.
    Cevapla
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    gerekeni söylemişiz siz anladınız mı. uygur türklerini rahat bırakmazlarsa bu sıtma onları asla terketmeyecek . kapıları asla açmayın.
    Cevapla
  • Temel candan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin düşmansa ok.düşman diyelim Çin adami hissettirmeden köle yapar heleki şuanki teknolojisi ile uyanalim ve çini düşman olarak görelim Íçimizden abd yi atabiliriz fakat çin girdiğinde artik çok geç olur atmak bitarafa farkina bile varamayiz.
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Abdülhamit İngiltere Almanya fransa ve rusyanın birbirlerine düşmesini yıllarca bekledi ancak onlar birbirlerine düştüğünde iktidarda değildi. Halbuki Abdülhamit Osmanlıyı birinci dünya savaşından uzak tutabilir ya da savaşın gidişatını doğru okuyup doğru tarafta yer alıp imparatorluğu daha sağlam bir noktaya taşıyabilirdi. Bugün ABD Çin Rusya AB arasında hegamonya mücadelesi var. Bu savaşta Türkiye dengeleri iyi okumalı ve DOĞRU İTTİFAKLARLA - ingiltere rusya çin İslam coğrafyasını Roschild hegamonyasından kurtarmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde