Rusya, NATO'ya katılırsa ne olur? Alman gazeteden sıra dışı yazı

Alman Handelsblatt gazetesi, Rusya'nın NATO'ya katılımının sağlayacağı avantajları yazdı. Rusya'nın NATO'ya dahil edilmesi gerektiğini belirten Handelsblatt gazetesi, bu durumda ittifakın Vladivostok'tan Lizbon'a uzanan transatlantik güvenlik oluşumuna dönüştürülebileceğini belirtti.

Rusya, NATO'ya katılırsa ne olur? Alman gazeteden sıra dışı yazı
Rusya, NATO'ya katılırsa ne olur? Alman gazeteden sıra dışı yazı
GİRİŞ 06.12.2019 13:31 GÜNCELLEME 06.12.2019 13:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan NATO liderler zirvesinin yankıları devam ederken Alman Handelsblatt gazetesi'nde Rusya'nın NATO ittifakına dahil edilmesi gerektiği görüşünün savunulduğu bir yazı yayınlandı.

İngiltere'nin eski Avrupa Bakanı Denis MacShane ile Pekin Uluslararası İlişkiler Üniversitesi'nden Margarita Mathiopoulos imzasını taşıyan makalede yazarlar, Rusya'nın NATO üyeliğinin ittifaka getireceği avantajlara dikkat çekti.

Öncelikle ittifakın Vladivostok'tan Lizbon'a uzanan transatlantik güvenlik oluşumuna dönüşebileceğini kaydeden yazarlar, nükleer silahsızlanmayla ilgili yeni müzakerelerin başlayabileceğini ve Moskova, Pekin, Washington arasında üçlü diyalog kurulabileceğini belirtti.

Rusya'nın NATO'ya ABD Başkanı Donald Trump tarafından davet edilmesi gerektiğini düşünen MacShane ve Mathiopoulos, "ABD Başkanı, Rusya-ABD ilişkilerinde yeni bir dönem başlatabilecek ve Rusya'nın da katılımıyla 'barış ittifakı' oluşturabilecek 'doğu politikası' geliştirme şansını yakaladı. Bu, Moskova ve Washington'un küresel güvenlik sisteminde dengeleri yeniden belirleme sürecini başlatmasını sağlar. Yeni ittifak, Moskova'nın düşman olarak algılanmasına son vereceği için NATO'yu güçlendirecek ve Avrupa'nın güvenliğinin garantörü olacak" ifadelerini kullandı.

Yazarlar, bu politikanın verimli olması için Trump'ın Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa'dan oluşan Normandiya formatı ülkeleriyle cesur bir diplomasi yürütmesi gerektiğini ve Minsk anlaşmalarının yerine getirilmesinin zorunlu olacağını vurguladı.

Yeni NATO anlaşmasına Rusya, ABD ve Avrupa ülkelerinin Avrupa'nın sınırları dışındaki güvenlik meselelerinde farklı görüşlere sahip olmasına imkan tanıyan bir madde eklenmesi gerektiğini de savunan MacShane ve Mathiopoulos, "Yeni ittifakın merkezi Brüksel olmaya devam edecek ancak Rusya'da ikinci bir merkez kurulabilir" diye ekledi.

YORUMLAR 2
  • Seşko5 4 yıl önce Şikayet Et
    Olm NATO zati Rusya yı işgal için kurulmuş tu.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde şimdi değiştirecekler NATO = Haçlı Ordusu Olup Müslümanlara hücum ederler Ben bunun kokusunu çoktan almıştımm.Trump seçimleri kazanmadan önce Putin ( Sen kazan biz hazırız) demişti . Haaa buraya yazdim Yaminda Rusya NATO ya veya ABD ile ittifak yaparsa ŞAŞIRMAYİN
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…