Uzun listede Türkiye de var! 'Bize yardım edin' çağrısı

Gelen son dakika haberine göre Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, Türkiye, Suudi Arabistan, Fransa, Rusya, ABD, Çin ve Mısır'dan gıda ve hammadde yardımı istedi.

Uzun listede Türkiye de var! 'Bize yardım edin' çağrısı
Uzun listede Türkiye de var! 'Bize yardım edin' çağrısı
GİRİŞ 06.12.2019 14:05 GÜNCELLEME 06.12.2019 14:56
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İngiliz haber ajansı Reuters'ta yer alan son dakika haberine göre; Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, yaptığı açıklamada başta Türkiye olmak üzere Suudi Arabistan, Fransa, Rusya, ABD, Çin ve Mısır'dan gıda ve hammadde yardımı talep etti.

Geçici Başbakan Hariri'nin ofisinden yapılan açıklamada, ülkede yaşanan dolar sıkıntısı sebebiyle gıda ithalatının güvence alınması gerektiği belirtildi. Bu sebepten ötürü, dost ülkelerden yardım talep ettikleri kaydedildi.

Açıklamada, yardım çağrısının dost hükümetlere iletildiği aktarıldı.

ÜLKEDE PROTESTOLAR PATLAK VERMİŞTİ

Lübnan'da hükümetin iletişime ve özellikle sosyal iletişim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme girişimine tepki olarak ekonomik kriz ve hükümetin vergi politikalarına karşı 17 Ekim'de başlayan protestolar, kısa sürede ülkenin dört bir yanına yayılmıştı.

Gösterilere 13 gün direnen Başbakan Saad el-Hariri, 29 Ekim'de istifasını sunmak zorunda kalmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 20
  • bir vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Her ne kadar Lübnan Cumhurbaşkanı saçmalamış olsa da ermeni soykırımını kabul etmiş olsalar da bizim için hala Lübnan ile yapabileceklerimiz var. Doğu Akdeniz münhasır ekonomik bölge anlaşması gibi. Köprüleri tamamen atmaktansa madem ki yardım talep ediyorlar bu durumu hem halklar nezdinde bir yakınlaşma hem de devletler arası münasebeti olumlu seyre çevirmek açısından kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak görmeliyiz derim. Eğer yapacağımız yardım bizim açımızdan hiç bir olumlu sonuç vermese bile bize düşen şunu demek olmalı: ''İyilik yap denize at balık bilmezse HALIK bilir''
    Cevapla
  • 67li 4 yıl önce Şikayet Et
    ermenilerden isteyin hazır soykırımı kabül etmişken.cumhurbaşkanınızın Türkiye hakkındaki sözlerini hatırlayin
    Cevapla
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Dost kötü günde belli olur, birilerinin birisine kötü demesiyle o kötü olmuyor lübnan halkıda, mısır halkıda hatta arap halkınında türkiyeyle bir sorunu yok sorun atanılmış ingiliz valileri(kralları)
    Cevapla
  • Meric 4 yıl önce Şikayet Et
    Borç verin illa yardım edilecekse bugün iylik yaparsın gün gelir ihanete uğrarsın. İleride aleyhimize anlaşmalar yaparlar başka Ülkelerle Dünyada herşey olabiliyor.
    Cevapla
  • Esma 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ACİL olarak , Lübnan ile Akdeniz Anlaşması yapması için bir fırsat doğdu ... Lübnan’ın En Büyük Sorunu İRAN - Hizbullahı militanları ... Ve bir Osmanlı Ve Türkiye Düşmanı - Lübnan Cumhurbaşkanı EL Avn var ... Bunlar İstifa etmeden Lübnan düzelmez ...
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Karıştırdınız herhalde iran ve iranın desteklediği hizbullah lübnana sorun değil israile sorun olmaktadır lübnanın farklı inançlara dinlere sahip olan halkının çoğunluğu hizbullaha saygı duymaktadır sevgileride çok fazladır çünkü israil ile lübnan ve hizbullah nezaman kapışsa israil askerleri sedyelerde yüz üstü olarak taşınıyordu sebebi ise korkularından kaçarken hep arkalarından vuruluyorlardı :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?