Merkel Auschwitz'i ilk kez ziyaret etti!

Almanya Başbakanı Angela Merkel Polonya'daki Auschwitz-Birkenau Nazi toplama ve imha kampını ilk kez ziyaret ederek kampta ölen bir milyon 100 bin kişi için saygı duruşunda bulundu.

Merkel Auschwitz'i ilk kez ziyaret etti!
Merkel Auschwitz'i ilk kez ziyaret etti!
GİRİŞ 06.12.2019 15:22 GÜNCELLEME 06.12.2019 15:22

Nazi Almanyası tarafından 2. Dünya Savaşı sırasında, Nazi işgali altındaki Polonya'da Auschwitz-Birkenau'da kurulan toplama ve imha kampını ilk kez ziyaret eden Başbakan Angela Merkel, burada öldürülen bir milyon 100 bin Yahudi ve Nazilerin düşman ilan ettiği Roman, eşcinsel veya sosyalist için saygı duruşunda bulundu.

​DW Türkçe’nin haberine göre Nazilerin en büyük toplama ve imha kampının korunmasına yönelik çalışan Auschwitz-Birkenau Vakfı'nın onuncu kuruluş yıldönümü nedeniyle eski adıyla Oscwinchim olan Auschwitz'e gelen Merkel'e Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki de eşlik etti.​

"SORUMLULUĞU HATIRLAMAK İÇİN"

Almanya Hükümet Sözcüsü, Merkel Nazilerinin kurbanlarını anmak ve Almanya'nın Shoah'a (Holokost) karşı 'ebedi sorumluluğunu’ hatırlamak için Auschwitz'i ziyaretti ettiğini belirtti.

Almanya, vakfa federal ve yerel hükümetler tarafından finanse edilen 60 milyon euro bağışta bulunacak.

ZİYARET EDEN 3. BAŞBAKAN

Merkel, Nazi işgali altındaki Polonya'da bulunan ölüm kampını ziyaret eden 3. Almanya Başbakanı oldu. 1977'de ilk ziyareti gerçekleştiren Helmut Schmidt'in ardından 1989 ve 1995'te Helmut Kohl da ziyaret etmişti.

KAYNAK: DW TÜRKÇE
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!