Dünyayı şaşkına çeviren gelişme: Rusya vurup düşürdü

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Afrika Komutanlığı (AFRICOM) Komutanı General Stephen Townsend, İngiliz haber ajansı Reuters'a yaptığı son dakika açıklamasında, geçtiğimiz ay Rus hava savunma sisteminin ABD'ye ait bir İHA'yı Libya'nın başkenti Trablus'ta düşürdüğünü duyurdu. ABD'nin açıklamasından sonrası Moskova yönetiminden herhangi bir yalanlama gelmezken, ABD'nin açıklamasındaki Hafter detayı herkesi şaşırttı.

Dünyayı şaşkına çeviren gelişme: Rusya vurup düşürdü
Dünyayı şaşkına çeviren gelişme: Rusya vurup düşürdü
GİRİŞ 07.12.2019 13:54 GÜNCELLEME 09.12.2019 09:00
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İngiliz haber ajansı Reuters'ta yer alan bir son dakika haberi dünya gündemine bomba gibi düştü. 21 Kasım tarihinde Libya'da ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir İHA kaybolmuştu.

 

"RUSYA VURUP DÜŞÜRDÜ" AÇIKLAMASI

Afrika'da sivil ve askeri operasyonlar düzenlemek amacıyla Pentagon'un 2007 yılında kurduğu ve kısacası AFRICOM olarak bilinen birimin başındaki General Stephen Townsend'in açıklamasına göre; Rusya'ya ait hava savunma sistemi Libya'nın başkenti Trablus'ta ABD Ordusuna ait bir silahsız İHA'yı düşürdü.

 

AFRICOM Komutanı General Stephen Townsend...

"ARTIK İHA'NIN KİME AİT OLDUĞUNU BİLİYORLAR"

Townsend, "Ruslar ateş ettiği zaman İHA'nın ABD'ye ait olduğunu bilmediklerine" inandığını söyleyerek, "Ama şimdi kime ait olduğunu kesinlikle biliyorlar ve geri vermeyi reddediyorlar. Nerede olduklarını bilmediklerini söylüyorlar ama ben buna inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Townsend, bölgede Rus paralı askerlerinin bulunduğunu ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Hafter Güçlerine verdiği hava savunma sistemlerinin aktif olduğunu belirtti. ABD İHA'sının düştüğü tarihe yakın bir tarihte bölgede İtalyan İHA'sı da düşmüştü.

Düşürülen İHA'nın MQ-9A tipi olduğu belirtiliyor...

21 KASIM'DA KAYBOLDU

AFRICOM Sözcüsü Hava Kuvvetleri Albay Christopher Karns ise, İHA'nın 21 Kasım'da ortadan kaybolduğunu aktardı.

"RUSYA'DAN HAFTER'E BASKI" İDDİASI

Reuters'ın haberinde dikkat çeken bir detay daha var. Bir İHA'yı düşürecek ekipmanı olmamasına rağmen Rusya'nın, ayrılıkçı Hafter'den İHA'nın sorumluğunu üstüne almasını talep ettiği, Hafter güçlerinin de bunu kabul ettiği iddia edildi.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA GELMEDİ

ABD'nin açıklamasından sonrası Moskova yönetiminden herhangi bir açıklama gelmedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • Aaa 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD çalmaya devam edecek ve bu hiç bitmeyecek
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Dunya bır zombı ımparotorluguna donustu bu hastalık sanırım sonumuz olacak.
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Akil rumuzlu arkadas, atda biraz inandirici olsun, cografya bilgini artir, suudi arabistan neresi, libya neresi, misir, tunus, cezayir, cad, italya veya yunanistan filan desen neyse
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD neresi Libya neresi? Rusya neresi Libya neresi? Türkiye neresi Libya neresi? Sudiler bilirkişi Türkiye güçlenirse İslam'ın başı olur.
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Libya ile karasuları anlaşma imzalamamızdan sonra Libya herkes için çok önemli hale geldi.Bundan sonra batının her türlü alçaklığı yapıp merkezi hükümeti düşürmek için,hafter denen alçak haine desteği artarak devam edecektir.mersin Antalya kıyılarında hapsolmamak için,Kıbrısı koruyabilmemiz için Libya ya asker göndermek üsler kurmak artık bizim için elzemdir.Libya, suriye gibi bir bekaa mücadelesi olmuştur.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir biz düşürdük hafterın suudi ihasını bir rusya düşürdü abd nin ihasını derken artık onlar düşünsün
    Cevapla
  • Akil 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda orda bizim 2 ihamizi vurdu , Birini suudi Arabistan hava alaninda iken vurdu ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi